Popular News

Održana konferencija Tech Cruise u organizaciji kompanije Imel iz Lukavca

 
 
24.09.2019.
 
 

U Lukavcu je od 19. do 21. septembra održana konferencija Tech Cruise u organizaciji kompanije Imel, članice Bit Alijanse. Tokom tri konferencijska dana 400 učesnika konferencije na predavanjima održanim od strane 40 najvećih stručnjaka iz  oblasti IT-a, marketinga, prodaje, ljudskih resursa kao i predstavnika vlasti govorilo je o važnosti digitalne transformacije, njezinom učinku, uticaju na privredu u našoj zemlji. Govornici su učesnicima pokušali približiti tehnologiju i digitalnu transformaciju kao sastavni dio društva.
 
Na otvaranju konferencije obratila se i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse koja je istakla: „Bosna i Hercegovina posjeduje značajan potencijal za digitalnu transformaciju, s tim da je u tom procesu zaista neophodna saradnja realnog i javnog sektora kako bismo zajedničkim snagama kreirali okruženje u kome će se IT industrija pozicionirati kao strateška te povući kompletnu ekonomiju države naprijed. Raduje me da malim, ali značajnim koracima idemo ka tom cilju, što ova konferencija i dokazuje. Tech Cruise treba da bude primjer svima, pozitivan primjer konferencije svjetskog kvaliteta koja je okupila najznačajnije predstavnike digitalnog ekosistema ne samo iz BiH već i cijelog regiona. Stoga, čestitam našoj članici, kompaniji Imel, na odličnoj ideji i odličnoj realizaciji konferencije, ponosni smo. Najiskrenije se nadam i vjerujem da se vidimo dogodine u isto vrijeme na istom mjestu. Veliko bravo!”
 
Blizu 400 učesnika predstavnika više od 200 kompanija i organizacija iz naše zemlje, zemalja regije i Evrope na prvoj ovakvoj konferenciji u BiH moglo je biti zadovoljno sadržajima te mogućnosti za ostvarivanja kontakata i poslovnih veza, kao i naučiti kako unaprijediti poslovanje, napraviti uštede, te saznati više o digitalnom marketingu, te kako isti iskoristiti za povećanje obima poslovanja i bolje rezultate.
 
Značaj ovakvih skupova, kao i obrazovanja bili su jedna od tema  na konferencijskoj panel diskusiji u kojoj su učešće uzeli Nataša Pucar – Bimal, Izudin Čeliković – IMEL, Omar Krivošija – Microsoft, Edin Delić – Načelnik Općine Lukavac i Amer Jerlagić – SHPP.
 
Zaključak ovogodišnje konferencije leži u tome da je obrazovanje ključ razvoja svakog društva, a korjenite promjene su nužne i u iste moram krenuti već sutra, kako bi stvorili bolju budućnost i teren za poslovanje i napredovanje.