Popular News

 
14.12.2021. godine
 
U četvrtak, 9. decembra 2021. godine u sklopu realizacije USAID WHAM projekta polaznici “EduBits – IT courses” imali su priliku upoznati predstavnike kompanija članica Bit Alijanse na događaju “WHAM Matchmaking Event”, a u cilju povezivanja IT industrije i mladih koji žele svoju karijeru graditi u toj oblasti.
 
Na početku događaja učesnicima su se obratili Fuad Čurčić, Chief of Party USAID-a i Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse, nakon čega su predstavnici kompanija Authority Partners, LANACO, Atlantbh, Mistral, Echo Technology Solutions, QSS i SmartLab istakli su važne informacije o procesu zapošljavanja i prilikama za sticanje praktičnih iskustava.
 
Nakon prezentacija koje su održali predstavnici kompanija, realizovana je Matchmaking sesija tokom koje su učesnici imali priliku iskazati svoje interesovanje, te postaviti dodatna pitanja relevantna za razvoj njihove IT karijere.
 
Kurseve je u okviru projekta uspješno završilo 100 kandidata, a organizatori su istakli da ovaj događaj predstavlja posljednju fazu projekta, te da se očekuje organizacija sličnih projekata i u budućnosti.