Popular News

Održan online matchmaking događaj za kompanije i polaznike IT treninga podržanih od WHAM programa USAID-a

 

16.10.2020. 

 

U utorak, 13. oktobra 2020. godine organizovan je online događaj s ciljem povezivanja IT kompanija i učesnika IT treninga u organizaciji Bit Alijanse i Američke trgovačke komore BiH (AmCham) uz podršku WHAM programa USAID-a. 

 

Događaju je prisustvovalo 30 polaznika IT treninga kojima se predstavilo sedam IT kompanija iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Tuzle. Na početku događaja učesnicima su se obratili Fuad Čurčić, Chief of Party USAID-a, Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Jovana Musić, direktorica Academy387. 

 

Organizatori su istakli da ovaj događaj predstavlja posljednju fazu projekta koji je ispunio sve definisane indikatore projekta i očekuje se organizacija sličnih projekata i u budućnosti. 

 

Svrha događaja je bio olakšati pristup polaznicima IT treninga prema kompanijama, a sve u cilju zapošljavanja nove radne snage. Tokom događaja, učesnicima su se predstavile kompanije LANACO, NSoft, Ministry of Programing, Klika, SmartLab, WaySeven Technologies i ECHO Technologies Solutions i u sklopu svojih prezentacija prezentirale su otvorena radna mjesta i standardni proces zapošljavanja. Nakon održanih prezentacija, učesnici su tokom dvije matchmaking sesije imali priliku odabrati kompanije s kojima žele razgovarati i informisati o prilikama koje kompanije nude. 

 

Trenutno Bit Alijansa u saradnji sa partnerima priprema novi projekat koji će imati za cilj podršku IT edukacijskim inicijativama u BiH za koji je planirano do bude pokrenut u prvom kvartalu 2021. godine.