Popular News

Od srijede dostupna prva platforma u BiH sa besplatnim online sadr┼żajima i digitalnim alatima

 

23.03.2020.

 

U vrijeme kada je ve─çina stanovni┼ítva u izolaciji zbog aktuelne pandemije koronavirusa ÔÇ×Bit AlijansaÔÇť radi na kreiranju web platforme koja ─çe sadr┼żavati pregled besplatnih online sadr┼żaja i digitalnih alata koji su korisni na┼íoj zajednici u ovom izazovnom periodu.

 

Platforma ─çe omogu─çiti korisnicima da na jednom mjestu prona─Ĺu informacije o digitalnim alatima koji ─çe im olak┼íati komunikaciju sa timovima tokom rada od ku─çe, zatim omogu─çiti da usvoje nova znanja, ─Źitaju ili slu┼íaju besplatne knjige, da se zabave, obilaze svjetske muzeje, gledaju online predstave iz pozori┼íta ┼íirom BiH, kao i da pomognu svima kojima je pomo─ç u ovom trenutku potrebna.

 

Korisnici ─çe platformi mo─çi pristupiti od srijede, 25. marta, a baza dostupnih resursa ─çe biti kontinuirano a┼żurirana. Pozivamo sve kompanije, vladine i nevladine organizacije i inicijative da nam se jave kako bi dostavili svoja digitalna rje┼íenja koja su potpuno ili djelimi─Źno besplatna.
 
Nalazimo se u razdoblju kada jedino solidarnost kreira vrijednost za cjelokupno dru┼ítvo i vjerujemo da ─çe ova platforma omogu─çiti svim na┼íim gra─Ĺanima da kvalitetnije provode vrijeme u svojim ku─çama i tako doprinesu sprje─Źavanju ┼íirenja koronavirusa, ┼íto je u ovom trenutku klju─Źno. Sada je vrijeme da ujedinjeni pru┼żimo jedni drugima podr┼íku, te se nadamo da ─çe se ovoj inicijativi pridru┼żiti mnoge druge organizacije. Ovo je na┼í poklon gra─Ĺanima BiH i na┼íe dijaspore, ali i daleko ┼íire, da ┼íto kvalitetnije provedu digitalno vrijeme koje nam predstoji.