Popular News

Od srijede dostupna prva platforma u BiH sa besplatnim online sadržajima i digitalnim alatima

 

23.03.2020.

 

U vrijeme kada je većina stanovništva u izolaciji zbog aktuelne pandemije koronavirusa „Bit Alijansa“ radi na kreiranju web platforme koja će sadržavati pregled besplatnih online sadržaja i digitalnih alata koji su korisni našoj zajednici u ovom izazovnom periodu.

 

Platforma će omogućiti korisnicima da na jednom mjestu pronađu informacije o digitalnim alatima koji će im olakšati komunikaciju sa timovima tokom rada od kuće, zatim omogućiti da usvoje nova znanja, čitaju ili slušaju besplatne knjige, da se zabave, obilaze svjetske muzeje, gledaju online predstave iz pozorišta širom BiH, kao i da pomognu svima kojima je pomoć u ovom trenutku potrebna.

 

Korisnici će platformi moći pristupiti od srijede, 25. marta, a baza dostupnih resursa će biti kontinuirano ažurirana. Pozivamo sve kompanije, vladine i nevladine organizacije i inicijative da nam se jave kako bi dostavili svoja digitalna rješenja koja su potpuno ili djelimično besplatna.
 
Nalazimo se u razdoblju kada jedino solidarnost kreira vrijednost za cjelokupno društvo i vjerujemo da će ova platforma omogućiti svim našim građanima da kvalitetnije provode vrijeme u svojim kućama i tako doprinesu sprječavanju širenja koronavirusa, što je u ovom trenutku ključno. Sada je vrijeme da ujedinjeni pružimo jedni drugima podršku, te se nadamo da će se ovoj inicijativi pridružiti mnoge druge organizacije. Ovo je naš poklon građanima BiH i naše dijaspore, ali i daleko šire, da što kvalitetnije provedu digitalno vrijeme koje nam predstoji.