Popular News

Njemački centar za robotiku – DKR iz Tuzle novi partner Bit Alijanse

 

17.07.2020. godina

 

Njemački centar za robotiku iz Tuzle i Bit Alijansa potpisali su memorandum o saradnji kako bi u narednom periodu realizovali niz aktivnosti s ciljem promocije i popularizacije automatike i robotike, zajedno sa IT industrijom u BiH.
 
Memorandum su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Muamer Babajić, osnivač Njemačkog centra za robotiku iz Tuzle.
 
Muamer Babajić, osnivač Centra ističe: „DKR na svaku saradnju gleda proaktivno, gdje je zvanično potpisivanje samo početak uspješnog zajedničkog djelovanja. Bit Alijansa okuplja predstavnike nama kompatibilne industrije, informacionih tehnologija, gdje postoji sve veći potencijal za saradnju u  procesu implementacije Industrije 4.0. Zaista nam je drago da ćemo u narednom periodu zajedno raditi na promociji Industrijske robotike i automatizacije, kao budućnosti BH industrije koja se sve više oslanja na IT, Data i AI. Vjerujemo da će ova saradnja pokrenuti nove projekte, promjene i ubrzati razvoj naše regionalne industrije.„

 

Njemački centar za robotiku – DKR je pionir u regionu kada je u pitanju Industrijska robotika i Automatizacija, sa sjedištem u Tuzli. Kao lider u pružanju treninga, projektovanja, optimizacije i puštanja u rad Industrijskih robotskih sistema djeluje od 2016. godine kao inicijativa majke kompanije Masterwerk GmbH iz Minhena. Znanje generisano radom za najveće svjetske automobilske brendove omogućilo je posvećenost obrazovanju i podršci regionalnih i internacionalnih kupaca radeći po visokim njemačkim standardima na ABB, KUKA i FANUC  industrijskim robotskim sistemima.
 
„Saradnja Njemačkog centra za robotiku iz Tuzle i Bit Alijanse će definitivno imati za rezultat aktivnosti koje će popularizovati integraciju IT industrije sa sektorom automatike i robotike, kao komplementarnim, u cilju razvoja ozbiljnije i modernije industrije, ali i uopšte jače ekonomije u BiH i regionalno. Raduje nas da ćemo zajedničkim snagama novim generacijama približiti industrije budućnosti kao i zanimanja budućnosti koja one generišu, a koja postaju sve popularnija u cijelom svijetu. Dakle, ovo je jedna značajna saradnja za budućnost razvoja svih industrija u BiH kojima je neophodna digitalna transformacija, posebno u postCOVID periodu.“ – navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.