Popular News

Networks je nova ─Źlanica Bit Alijanse!

 
Bit Alijansa svakodnevno ula┼że napore u kreiranje kvalitetne mre┼że ─Źlanica koje zajedno nastoje da promovi┼íu inovativne poslovne ideje, njihovu implementaciju i IT djelovanje u biznisu, a tokom protekle sedmice se zajednici najve─çih IT kompanija pridru┼żio i Networks, poslovni centar i co-working zajednica.
 
Networks predstavlja mjesto gdje se ra─Ĺaju inovativne ideje i gdje se mladi nara┼ítaji podsti─Źu na┬á samozapo┼íljavanje, te kreiranje biznisa. Od novembra 2015. godine, mnogi su pro┼íli program inkubacije ideja, edukacije o pojmu start-up, uz podr┼íku brojnih partnera i mentora iz cijelog svijeta. Nakon dvije godine intenzivnog rada, Networks je iznjedrio veliki broj mladih poduzetnika kroz edukacije koje uklju─Źuju ne samo profesionalni mentoring program, ve─ç i pravnu i ostalu pomo─ç sa ciljem pripreme poduzetnika za finalnu prezentaciju na Demo Day na kojem imaju priliku prikazati svoje proizvode i biznis ideje pred me─Ĺunarodnim, regionalnim, te lokalnim investitorima.
 
Koncept Networksa je stvoren kako bi nadahnuo inovacije, razvoj novih ideja, industrije te poduzetni┼ítva u Bosni i Hercegovini, te je mjesto gdje lokalno i globalno tr┼żi┼íte susre─çu talente. Za svoje klijente nude kancelarijski prostor, te savr┼íene prilike za umre┼żavanje i promocije. Svaki klijent napreduje zahvaljuju─çi stimulativnom okru┼żenju, razmjenjuje vje┼ítine i resurse, te koristi prilike da pro┼íiri svoju profesionalnu mre┼żu kontakta, ali i razvije osje─çaj zajedni┼ítva.
 
Jedan od najve─çih projekata Networksa je i Sarajevo Unlimited, regionalni forum inovacija, koji na jednom mjestu povezuje inspiraciju, inovacije, start-upe i investitore, a ove godine je okupio 3.056 u─Źesnika iz ─Źitave regije.
 
Bit Alijansa ─çe kroz razli─Źite aktivnosti zajedno sa ─Źlanicama aktivno raditi na stvaranju potentnog okru┼żenja za razvoj ideja, koje ─çe omogu─çiti razvijanje kvalitetnih biznisa u Bosni i Hercegovini.