Popular News

Networks je nova članica Bit Alijanse!

 
Bit Alijansa svakodnevno ulaže napore u kreiranje kvalitetne mreže članica koje zajedno nastoje da promovišu inovativne poslovne ideje, njihovu implementaciju i IT djelovanje u biznisu, a tokom protekle sedmice se zajednici najvećih IT kompanija pridružio i Networks, poslovni centar i co-working zajednica.
 
Networks predstavlja mjesto gdje se rađaju inovativne ideje i gdje se mladi naraštaji podstiču na  samozapošljavanje, te kreiranje biznisa. Od novembra 2015. godine, mnogi su prošli program inkubacije ideja, edukacije o pojmu start-up, uz podršku brojnih partnera i mentora iz cijelog svijeta. Nakon dvije godine intenzivnog rada, Networks je iznjedrio veliki broj mladih poduzetnika kroz edukacije koje uključuju ne samo profesionalni mentoring program, već i pravnu i ostalu pomoć sa ciljem pripreme poduzetnika za finalnu prezentaciju na Demo Day na kojem imaju priliku prikazati svoje proizvode i biznis ideje pred međunarodnim, regionalnim, te lokalnim investitorima.
 
Koncept Networksa je stvoren kako bi nadahnuo inovacije, razvoj novih ideja, industrije te poduzetništva u Bosni i Hercegovini, te je mjesto gdje lokalno i globalno tržište susreću talente. Za svoje klijente nude kancelarijski prostor, te savršene prilike za umrežavanje i promocije. Svaki klijent napreduje zahvaljujući stimulativnom okruženju, razmjenjuje vještine i resurse, te koristi prilike da proširi svoju profesionalnu mrežu kontakta, ali i razvije osjećaj zajedništva.
 
Jedan od najvećih projekata Networksa je i Sarajevo Unlimited, regionalni forum inovacija, koji na jednom mjestu povezuje inspiraciju, inovacije, start-upe i investitore, a ove godine je okupio 3.056 učesnika iz čitave regije.
 
Bit Alijansa će kroz različite aktivnosti zajedno sa članicama aktivno raditi na stvaranju potentnog okruženja za razvoj ideja, koje će omogućiti razvijanje kvalitetnih biznisa u Bosni i Hercegovini.