Popular News

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu počela besplatna škola programiranja

 
 

05.08.2019.

 

Danas je upriličeno svečano otvaranje škole programiranja za polaznike uzrasta od 13 do 17 godina na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Nastava će biti realizovana tokom mjeseca augusta, a osnove programskog jezika Python će imati priliku učiti 50 polaznika.

 

Tokom otvaranja, polaznicima i roditeljima su se obratili predstavnici Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, gospođa Mirsada Mahremić i gospodin Sencer Yaralan te Haris Palalija, predstavnik Bit Alijanse. Cilj škole programiranja CoderDojo jeste  djeci i mladima približiti programiranje te ih, zajedno sa roditeljima, upoznati sa IT industrijom i prilikama za mlade. Polaznici će biti mentorisani od strane studenata završnih godina fakulteta Software Engineering and Computer Science na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

 

Od 2017. godine do danas, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo škole programiranja u 12 gradova, te je više od 1.000 polaznika imalo priliku učiti osnove programiranja.