Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Misija:Web je nova članica Bit Alijanse

 

Kompanija Misija:Web se pridružila udruženju Bit Alijansa. Sporazum o pridruživanju potpisali su Dino Hajrić, direktor kompanije Misija:Web i Armin Talić, generalni direktor udruženja Bit Alijansa.

 

Misija:Web nudi usluge razvoja backend, frontend, mobile i IoT rješenja baziranih na najnovijim tehnologijama. Već 10 godina uspješno isporučuje proizvode za klijente u cijelom svijetu. Među klijentima ove kompanije nalaze se startupi, male, srednje kompanije koje dolaze iz različitih industrija. U sve projekte ulažu maksimalno svoje iskustvo i znanje te na taj način oživljavaju koncepte, od ideje do gotovog rješenja, uz upotrebu  tehnologije koje će rasti kako rastu i potrebe klijenata.

 

U svrhu stvaranja pozitivnog poslovnog okruženja za stalni rast softverske industrije u BiH, Bit Alijansa kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema sa kojima se softverske kompanije suočavaju u poslovanju u BiH, poput nedostatka visokoobrazovnih kadrova i izostanak podsticaja od strane nadležni institucija sa svih nivoa vlasti u BiH. Bit Alijansa uz zajedničke aktivnosti svojih članica će se nastojati suočiti se sa izazovima softverske industrije s ciljem stvaranja uslova za njen dugoročni rast i razvoj.