Popular News

Microsoft BiH i Bit Alijansa potpisali memorandum o razumijevanju

 
Jučer je ozvaničena saradnja između Microsoft BiH i Bit Alijanse potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.
 
Memorandum o razumijevanju potpisali su Omar KrivoÅ”ija, direktor Microsofta BiH i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
ā€œVeliko nam je zadovoljstvo imati Microsoft BiH kao budućeg partnera u ostvarenju naÅ”ih zajedničkih ciljeva. NaÅ”i ciljevi su komplementarni i vjerujem da će saradnja sa Microsoft BiH rezultirati odličnim projektima koji će biti korisni IT kompanijama, a i druÅ”tvu u cjelini.ā€œ, navodi Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
Memorandum podrazumijeva pokretanje zajedničkih projekata u sljedećim oblastima: razvoj svijesti o potrebi za digitalnom transformacijom u različitim druÅ”tvenim sektorima, implementacija digitalne agende u svim nivoima obrazovanja, unaprjeđenje digitalne pismenosti stanovniÅ”tva BiH, unaprjeđenje kurikuluma u osnovnim, srednjim Å”kolama i fakultetima, unaprjeđenje dostupnosti edukacije u oblasti digitalnih tehnologija svim građanima BiH te zajedničko djelovanje sa državnim institucijama u oblasti pokretanja edukacijskih programa za odrasle koji žele da steknu nove vjeÅ”tine u oblasti informacionih tehnologija.
 
ā€œMicrosoft u Bosni i Hercegovini od početka svog djelovanja posebnu pažnju posvećuje podrÅ”ci procesa reforme obrazovanja te unaprjeđenja opće digitalne pismenosti. Bit Alijansa već sada okuplja veliki broj lokalnih IT kompanija među kojima su i Microsoft partneri te se nadamo da ćemo u narednom periodu imati priliku da sarađujemo na novim projektima koji će za rezultat imati povećanje broja mladih koji se Å”koluju u IT-u, odnosno pronalaze svoje zaposlenje u toj industriji. ā€, rekao je Omar KrivoÅ”ija, direktor Microsofta u Bosni i Hercegovini.