Popular News

Međunarodna naučna konferencija i poslovni forum REDETE 2019 održana u Banjoj Luci

 
27.12.2019.

 
Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci organizovao je sedmu međunarodnu naučnu konferenciju, pod nazivom REDETE 2019 (Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies) i poslovni forum REDETE 2019 koja je održana 24. i 25. oktobra 2019. godine. Bit Alijansa je bila jedan od suorganizatora konferencije.

 

Predstavnici Bit Alijanse Tatjana Vučić, izvršna direktorica i Vladimir Subotić, branch menadžer za Republiku Srpsku prisustvovali su na otvaranju REDETE konferencije, gdje je u saradnji sa Bit Alijansom organizovan okrugli stol “Strategic positioning of IT industry in B&H and Republic of Srpska“ za predstavnike IT industrije te važne aktere s ciljem konkretizacije daljih aktivnosti u Republici Srpskoj. Bit Alijansa učestvovala je na okruglom stolu pod nazivom “Jačanje saradnje privrede i obrazovnih institucija“ u saradnji sa CIDEA-om, gradskom razvojnom agencijom Banja Luka. Konferenciji su prisustvovale i članice Bit Alijanse iz Republike Srpske.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica istakla je da je saradnja IT industrije sa obrazovnim institucijama s ciljem pozicioniranja industrije kao strateške izuzetno važna i jedan je od strateških ciljeva Bit Alijanse, posebno u domenu ekonomskih naučnih i stručnih konferencija poput REDETE koje imaju internacionalnu konotaciju i najavljuju neke nove ekonomske trendove u našem regionu. „Za IT industriju je izuzetno značajno da predstavnici obrazovnog sektora i vlasti prepoznaju da samo zajedničkom saradnjom možemo kreirati mnogobrojne prilike za mlade u BiH, jačati našu privredu i napraviti značajne ekonomske pomake u budućnosti. Zajednički cilj nam je da se uključimo u kreiranje trendova koji su u regionu prepoznati kao izuzetno značajni.  Na REDETE konferenciji su donijeti važni zaključci te želimo vjerovati da će IT industrija u periodu koji nam slijedi zauzeti mjesto koje joj pripada na ljestvici pokretača i osnaživanja ekonomije BiH uz podršku svih donosilaca odluka. Kako volimo istaknuti, IT industrija je jedan brzi voz i važno nam je da imamo najkvalitetnije stručnjake iz različitih oblasti uz pomoć kojih ćemo spremno dočekati svjetske tehnološke trendove i aplicirati ih na naše prostore.“, navela je Vučić.