Popular News

Konferencija Women in Tech: Pronađi svoju strast i prati svoje snove

 

26.11.2019.

 

Od 14. novembra do 12. decembra 2019. godine u Sarajevu, Banjoj Luci, Bihaću i Tuzli pod sloganom „Povežimo budućnost” održava se dugoočekivani program kojim su povezani izuzetni događaji koji doprinose snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope pod imenom BH ENGINEERING WEEK.

 

U okviru BH Engineering Week u Tuzli je održana panel diskusija “Women in Tech” na kojoj su učestvovale govornice iz STEM svijeta, a jedna od panelistica bila je i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse koja je istakla: „Promocija i podrška ženama u industriji informacionih tehnologija je jako značajna s obzirom na velike potrebe za IT kadrom koje su iz dana u dan sve veće, tako da konferencije poput Women in Tech smatramo izuzetno bitnim jer imaju za cilj da ženama i djevojkama poruče da su dobrodošle u ovu industriju. Ženama i djevojkama koje su zainteresovane za IT oblast svakodnevno govorim da budu ono što jesu, da uvijek iskreno, svim srcem idu za svojim životnim tech pozivom te da uz lijepu dozu inteligencije koju sigurno imaju mogu da ostvare sve što zamisle. Dakle, IT žene, dobrodošle ste, ovoj industriji ste itekako potrebne.”

 

Panelistice na događaju su bile: Mirzeta Hadžikadić (Sr. Operational Risk Consultant), Tanja Madžarević (Project Coordinator at UNICEF, BiH), Tatjana Vučić ( izvršna direktorica Bit Alijanse), Ermina Tursić-Hrštić (Production manager at TMD Ai-Cimos) i one su držale motivacione govore gdje su predstavljale svoje uspjehe i način na koji su ostvarile svoje ciljeve. Moderatorica panel diskusije bila je Jasmina Numanović-Stjepanović ispred FITT-a (Fondacija za inovacije , tehnologiju  i transfer  znanja).