Popular News

Konferencija Women in Tech: Prona─Ĺi svoju strast i prati svoje snove

 

26.11.2019.

 

Od┬á14. novembra do 12. decembra 2019. godine u Sarajevu, Banjoj Luci, Biha─çu i Tuzli┬ápod sloganom┬áÔÇ×Pove┼żimo budu─çnostÔÇŁ┬áodr┼żava se dugoo─Źekivani┬áprogram┬ákojim su povezani izuzetni┬ádoga─Ĺaji┬ákoji doprinose┬ásna┼żnijoj i kvalitetnijoj zajednici in┼żenjera i stru─Źnjaka u BiH┬ái boljoj povezanosti sa industrijom┬áregije i Evrope pod imenom┬áBH ENGINEERING WEEK.

 

U okviru BH Engineering Week u Tuzli je odr┼żana panel diskusija ÔÇťWomen in TechÔÇŁ na kojoj su u─Źestvovale govornice iz STEM svijeta, a jedna od panelistica bila je i Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse koja je istakla: ÔÇ×Promocija i podr┼íka ┼żenama u industriji informacionih tehnologija je jako zna─Źajna s obzirom na velike potrebe za IT kadrom koje su iz dana u dan sve ve─çe, tako da konferencije poput Women in Tech smatramo izuzetno bitnim jer imaju za cilj da ┼żenama i djevojkama poru─Źe da su dobrodo┼íle u ovu industriju. ┼Żenama i djevojkama koje su zainteresovane za IT oblast svakodnevno govorim da budu ono ┼íto jesu, da uvijek iskreno, svim srcem idu za svojim ┼żivotnim tech pozivom te da uz lijepu dozu inteligencije koju sigurno imaju mogu da ostvare sve ┼íto zamisle. Dakle, IT ┼żene, dobrodo┼íle ste, ovoj industriji ste itekako potrebne.ÔÇŁ

 

Panelistice na doga─Ĺaju su bile:┬áMirzeta Had┼żikadi─ç┬á(Sr. Operational Risk Consultant),┬áTanja Mad┼żarevi─ç┬á(Project Coordinator at UNICEF, BiH),┬áTatjana Vu─Źi─ç┬á( izvr┼ína direktorica Bit Alijanse),┬áErmina Tursi─ç-Hr┼íti─ç┬á(Production manager at TMD Ai-Cimos) i one su dr┼żale motivacione govore gdje su predstavljale svoje┬áuspjehe┬ái na─Źin na koji su ostvarile svoje┬áciljeve. Moderatorica panel diskusije bila je┬áJasmina Numanovi─ç-Stjepanovi─ç ispred FITT-a┬á(Fondacija za inovacije , tehnologiju┬á i transfer┬á znanja).