Popular News

Kompanija ZenDev iz Mostara nova članica Bit Alijanse

 

IT kompanije u Bosni i Hercegovini su ujedinjene zajedničkim ciljevima kojima žele kreirati i unaprijediti okruženje za rast i razvoj softverske industrije u Bosni i Hercegovini. Bit Alijansa je od srijede, 18. aprila 2018. godine bogatija za novu članicu iz Mostara, ZenDev d.o.o.

 

“Kompanija ZenDev pruža mogućnost talentovanim IT stručnjacima da svoje znanje praktično primjene u IT projektima na Švedskom, ali i globalnom IT tržištu. Zauzvrat, IT stručnjacima nudimo iznimno usklađene uslove rada u kojima je nivo stresa sveden na minimum, sa ciljem da isti imaju prostora da svoju kreativnost ispolje u najboljem svjetlu. Upravo je ova sinteza pozicionirala kompaniju kao jednu od poželjnijih mladih kompanija među iskusnim IT stručnjacima, ali i među pionirima u svijetu IT-a. Nama je zadovoljstvo naših uposlenih jednako važno kao i zadovoljstvo naših klijenata i na tom balansu gradimo budućnost kompanije u kojoj će posao pronaći oni koji rade sa strašću.“, istakao je Adnan Oručević, generalni menadžer ZenDev d.o.o.

 

Kompanija ZenDev sa sjedištem u Švedskoj, osnovana je od strane inženjera koji posjeduju kvalitetno razumijevanje IT oblasti, što omogućava lakše procjene i prijedloge u projektima koje vodi svojim klijentima.  Svojim iskustvom, kroz strogu regrutacijsku provjeru, okupljaju tim IT profesionalaca koji čine ZenDev zajednicu. Svoj rad, kompanija ZenDev temelji na pouzdanosti, kvaliteti i kompetenciji.

 

„Raduje nas činjenica da je Bit Alijansa bogatija za još jednu kompaniju iz Mostara. Vrijedni tim kompanije ZenDev vodi projekte za klijente iz inostranstva, te svojim kvalitetnim radom dokazuje koliko je softverska industrija u Bosni i Hercegovini industrija u koju vrijedi ulagati, raditi na njenom jačanju i usmjeravati aktivnosti u educiranje mladih u okviru softverske industrije.“, naveo je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

 

Bit Alijansa i njene članice, kojih trenutno ima 31, zajedničkim nastupom realizuju aktivnosti koje su usmjerene na educiranje djece i mladih, prekvalifikacije, edukativne sesije i predavanja i stručne konferencije. Cilj svih aktivnosti jeste osnaživanje IT zajednice i njeno promovisanje, sa konkretnim rezultatima u domenu smanjenja deficita stručnog IT kadra.