Popular News

Kompanija WeTek se pridružila Bit Alijansi

 
14.05.2018.

 

Kompanija WeTek se protekle sedmice pridružila zajednici Bit Alijanse. Potpisivanju sporazuma o učlanjenju su prisustvovali direktor kompanije WeTek za BiH, gospodin Amer Trkić i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.
 
WeTek je internacionalna tehnološka kompanija sa sjedištem u živahnom gradu Porto, Portugal, sa uredima u SAD-u, Kini, BiH i Sloveniji. Kompanija razvija inovativna hardverska i softverska rješenja za postojeće i buduće IPTV/OTT servise i operatere. U tom smislu, WeTek razvija i proizvodi top-of-the-line Android set-top-boxove kao i IPTV/OTT platformu pod nazivom WeCast.
 
WeCast je kompletna IPTV/OTT platforma namjenjena operaterima, ISP-ovima, vlasnicima sadržaja i telekom operaterima koja služi za upravljanje, isporuku i monetizaciju njihovih sadržaja. Bilo da se radi o VOD-u ili linearnoj TV, WeCast omogućava jednostavnu isporuku video sadržaja na svim uređajima te vrhunsko korisničko iskustvo.
 
WeTek se zalaže za stvaranje proizvoda koji pružaju najbolje audiovizuelne doživljaje i iskustva krajnjim korisnicima i klijentima koji rade isporuku video sadržaja.
 
“S obzirom da WeTek radi isključivo na vlastitim proizvodima zadovoljstvo nam je da imamo mogućnost talentovanim IT stručnjacima pružiti priliku da svoje znanje, kreativnost i ideje primjene u poljima razvoja hardwarea i softwarea. Pored toga raduje nas činjenica da učestvujemo u kreiranju i osnaženju IT industrije u BiH i Bit Alijanse koja se za to zalaže.“, izjavio je direktor kompanije WeTek za BiH Amer Trkić.
 
38 kompanija je trenutno ujedinjeno pod okriljem Bit Alijanse te zajedno nastoje kreirati potentno okruženje za rast i razvoj softverske industrije u BiH. Zajedničkim nastupom kompanije realizuju različite projekte koji imaju za cilj povećanje IT stručnog kadra i poboljšanje uslova softverske industrije u našoj zemlji.