Popular News

Kompanija WeTek se pridružila Bit Alijansi

 
14.05.2018.

 

Kompanija WeTek se protekle sedmice pridružila zajednici Bit Alijanse. Potpisivanju sporazuma o učlanjenju su prisustvovali direktor kompanije WeTek za BiH, gospodin Amer Trkić i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.
 
WeTek je internacionalna tehnoloÅ”ka kompanija sa sjediÅ”tem u živahnom gradu Porto, Portugal, sa uredima u SAD-u, Kini, BiH i Sloveniji. Kompanija razvija inovativna hardverska i softverska rjeÅ”enja za postojeće i buduće IPTV/OTT servise i operatere. U tom smislu, WeTek razvija i proizvodi top-of-the-line Android set-top-boxove kao i IPTV/OTT platformu pod nazivom WeCast.
 
WeCast je kompletna IPTV/OTT platforma namjenjena operaterima, ISP-ovima, vlasnicima sadržaja i telekom operaterima koja služi za upravljanje, isporuku i monetizaciju njihovih sadržaja. Bilo da se radi o VOD-u ili linearnoj TV, WeCast omogućava jednostavnu isporuku video sadržaja na svim uređajima te vrhunsko korisničko iskustvo.
 
WeTek se zalaže za stvaranje proizvoda koji pružaju najbolje audiovizuelne doživljaje i iskustva krajnjim korisnicima i klijentima koji rade isporuku video sadržaja.
 
“S obzirom da WeTek radi isključivo na vlastitim proizvodima zadovoljstvo nam je da imamo mogućnost talentovanim IT stručnjacima pružiti priliku da svoje znanje, kreativnost i ideje primjene u poljima razvoja hardwarea i softwarea. Pored toga raduje nas činjenica da učestvujemo u kreiranju i osnaženju IT industrije u BiH i Bit Alijanse koja se za to zalaže.ā€œ, izjavio je direktor kompanije WeTek za BiH Amer Trkić.
 
38 kompanija je trenutno ujedinjeno pod okriljem Bit Alijanse te zajedno nastoje kreirati potentno okruženje za rast i razvoj softverske industrije u BiH. Zajedničkim nastupom kompanije realizuju različite projekte koji imaju za cilj povećanje IT stručnog kadra i poboljÅ”anje uslova softverske industrije u naÅ”oj zemlji.