Popular News

Kompanija Walter Code iz Sarajeva se pridružila Bit Alijansi

 

17.11.2020. godina

 

Zajednici Bit Alijanse se protekle sedmice pridružila i kompanija Walter Code iz Sarajeva. Sporazum o pridruživanju su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Mak Džonlagić, CEO kompanije Walter Code.

 

Walter Code posluje kao uspješna IT kompanija koja zapošljava IT profesionalce i stručnjake.

 

„IT sektor, kao najbrže rastući u BiH, treba da bude uzor ostalim sektorima u državi po pitanju organizacije, kulture i poslovanja na tržištu. Iz tog razloga nam je jako drago biti dio Bit Alijanse, i dodatno doprinijeti razvoju našeg sektora kako bi stvorili još bolje uslove za sve kompanije unutar istog. Walter Code je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom poslovanja na međunarodnom tržištu i siguran sam da, zajedno sa ostalim članicama Bit Alijanse, možemo doprinijeti našim znanjem i iskustvom u ostvarenju ovih ciljeva.“ – istakao je Mak Džonlagić, CEO kompanije Walter Code.

 

Kompanije članice Bit Alijanse aktivno unapređuju potencijale koje IT industrija u Bosni i Hercegovini ima, te svojim djelovanjem kreiraju kvalitetniji ambijent za cijelo društvo.

 

„Zajedničkoj borbi da IT industrija bude proglašena strateškom i da se pozicionira na mjesto koje joj pripada kao najbrže rastućoj industriji u BiH, pridružila se i kompanija Walter Code iz Sarajeva. Izuzetno nas raduje da IT kompanije prepoznaju značaj zajedničkog djelovanja i nastupa na polju digitalizacije, te sistemskog pristupa kada govorimo o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH. Sigurna sam da ćemo zajedno napraviti mnoge kvalitetne pomake za cijelu ekonomiju naše države,  posebno obzirujući činjenicu da je Walter Code značajan internacionalni IT igrač koji će našoj IT reprezentaciji definitivno donijeti posebnu vrijednost.“ – navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.