Popular News

Kompanija Walter Code iz Sarajeva se pridru┼żila Bit Alijansi

 

17.11.2020. godina

 

Zajednici Bit Alijanse se protekle sedmice pridru┼żila i kompanija Walter Code iz Sarajeva. Sporazum o pridru┼żivanju su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Mak D┼żonlagi─ç, CEO kompanije Walter Code.

 

Walter Code posluje kao uspje┼ína IT kompanija koja zapo┼íljava IT profesionalce i stru─Źnjake.

 

ÔÇ×IT sektor, kao najbr┼że rastu─çi u BiH, treba da bude uzor ostalim sektorima u dr┼żavi po pitanju organizacije, kulture i poslovanja na tr┼żi┼ítu. Iz tog razloga nam je jako drago biti dio Bit Alijanse, i dodatno doprinijeti razvoju na┼íeg sektora kako bi stvorili jo┼í bolje uslove za sve kompanije unutar istog. Walter Code je kompanija sa dugogodi┼ínjim iskustvom poslovanja na me─Ĺunarodnom tr┼żi┼ítu i siguran sam da, zajedno sa ostalim ─Źlanicama Bit Alijanse, mo┼żemo doprinijeti na┼íim znanjem i iskustvom u ostvarenju ovih ciljeva.ÔÇť ÔÇô istakao je Mak D┼żonlagi─ç, CEO kompanije Walter Code.

 

Kompanije ─Źlanice Bit Alijanse aktivno unapre─Ĺuju potencijale koje IT industrija u Bosni i Hercegovini ima, te svojim djelovanjem kreiraju kvalitetniji ambijent za cijelo dru┼ítvo.

 

ÔÇ×Zajedni─Źkoj borbi da IT industrija bude progla┼íena strate┼íkom i da se pozicionira na mjesto koje joj pripada kao najbr┼że rastu─çoj industriji u BiH, pridru┼żila se i kompanija Walter Code iz Sarajeva. Izuzetno nas raduje da IT kompanije prepoznaju zna─Źaj zajedni─Źkog djelovanja i nastupa na polju digitalizacije, te sistemskog pristupa kada govorimo o unapre─Ĺenju poslovnog ambijenta u BiH. Sigurna sam da ─çemo zajedno napraviti mnoge kvalitetne pomake za cijelu ekonomiju na┼íe dr┼żave,┬á posebno obziruju─çi ─Źinjenicu da je Walter Code zna─Źajan internacionalni IT igra─Ź koji ─çe na┼íoj IT reprezentaciji definitivno donijeti posebnu vrijednost.ÔÇť ÔÇô navela je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.