Popular News

Kompanija Telemax iz Banjaluke se pridružila Bit Alijansi 

 

18.02.2021. 

 

Zajednici Bit Alijanse se  pridružila kompanija Telemax iz Banjaluke s ciljem realizacije zajedničkih aktivnosti. Sporazum o pridruživanju su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Nikola Maksimčuk, direktor prodaje kompanije Telemax. 

 

„Telemax je kao krunu dvadesetogodišnjeg rada na polju elektroinstalacija kreirala brend pametnog urbanog mobilijara City Gecko. Kao ko-osnivač brenda i direktor prodaje u kompaniji Telemax izuzetno mi je drago što smo postali dio ove progresivne i pozitivne mreže. Iskreno se nadam uspostavljanju saradnje sa ostalim članicama i kreiranju novih rješenja koja će biti od koristi društvu.“ , rekao je Nikola Maksimčuk direktor prodaje na temu pridruživanja Bit Alijansi.

 

Kompanija Telemax d.o.o. iz Banja Luke posluje skoro dvadeset godina na polju elektroinstalacija jake i slabe struje i izgradnje optičkih mreža. U posljednjih pet godina su uspjeli realizovati, u zavidnom roku, dva velika multimilionska projekta instalacija pametnih i sigurnosno sofisticiranih sistema i to na – Državnom zatvoru Naklo u Istočnom Sarajevu i na TC Delta City Planet u Banja Luci. Kreiranjem City Gecko brenda je došlo do transformacije kompanije gdje je u portfolio iste uvrštena i proizvodnja urbanog mobilijara pod brendom City Gecko – pametne solarne klupe i solarna autobuska stajališta.

 

„Budući da smo jedini proizvođači ovakvih rješenja u BiH, te da je u proizvodnju uključeno skoro dvije stotine ljudi iz domaćih kompanija, radujemo se novim izazovima i sinergijskim rješenjima. Ovim putem pozivamo članice Bit Alijanse da zajedno radimo na razvoju sinergijskih rješenja kako bi olakšali život građanstvu i stvorili neke nove prilike i pozitivne, ne samo priče, nego i realizovane projekte.“ ističu iz kompanije Telemax.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse, ističe kako kompanije prepoznaju vrijednost i žele biti dio zajednice koja ima za cilj jačanje IT ekosistema, ali i Bit Alijansa takođe prepoznaje kompanije koje mogu donijeti posebnu vrijednost ekosistemu koji podrazumijeva konstantan tehnološki, ali i napredak ljudskog potencijala. „Bit Alijansa zajedno sa svojim članicama konstantno radi na realizaciji aktivnosti u cilju jačanja potencijala koje IT industrija ima. IT kompanije koje prepoznaju značaj naših projekata i ciljeva, definitivno su jedna od ključnih karika u našem radu, tako i kompanija Telemax iz Banjaluke, koja nam se upravo pridružila. U narednom periodu, sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama ostvariti niz novih uspješnih rezultata sa posebnim akcentom na “smart cities” rješenja za koja je Telemax jedan od najznačajnijih lidera u BiH, ali i regionu“ – istakla je Vučić.