Popular News

Kompanija Studis se pridružila Bit Alijansi

 

15.08.2019.

 

Zajednici članica Bit Alijanse pridružila se kompanija Studis d.o.o. iz Sarajeva. Sporazum o pridruživanju su potpisali Edis Hrelja, direktor kompanije Studis i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.
 
„Studis d.o.o. je mlada kompanija koja se bavi poslovima u oblasti web tehnologija,  digitalnog marketinga i softverskog licenciranja, ali sa uspješnim projektima iza sebe. U tom spoju mladosti i iskustva u potrazi smo za novim izazovima, te smo kroz Bit Alijansu prepoznali prilike zbog vrijednosti koje ona sa sobom nosi. Nadam se da ćemo kroz zajedničke aktivnosti stvarati nove vrijednosti “, naveo je Edis Hrelja, direktor kompanije Studis.

 

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse istakla je značaj zajedničkog djelovanja IT kompanija ujedinjenih u Bit Alijansi. „IT kompanije koje su članice Bit Alijanse dokazano kreiraju vrijednost na svjetskom nivou, a svaka pojedinačno donosi nove prakse, iskustva i znanja tako da nas raduje što nam se pridružuje i kompanija Studis da uveliča naše zajedničko djelovanje i niz aktivnosti koje planiramo da realizujemo u narednom periodu“, ističe Vučić.

 

Članice Bit Alijanse su ujedinjene s ciljem unapređenja uslova poslovanja i kreiranja karijernih prilika za mlade kako bi se ohrabrili i svoj karijerni put izgradili u oblasti IT industrije. Bit Alijansa kontinuirano realizuje aktivnosti s ciljem kreiranja adekvatnog poslovnog okruženja za poslovanje IT kompanija u BiH te smanjenje deficita kvalifikovanog radnog IT kadra.