Popular News

Kompanija SPARK iz Mostara se pridružila Bit Alijansi

 

25.04.2019.

 

IT kompanije svakodnevno bilježe eksponencijalni rast u svom poslovanju te njihovo sinergijsko djelovanje kroz članstvo u Bit Alijansi integriÅ”e rezultate koji imaju za cilj osnaživanje i promociju IT industrije u BiH.Ā  Zajednici Bit Alijanse se pridružila i kompanija SPARK iz Mostara, a sporazum o pridruživanju su potpisali Maja Miljević, direktorica kompanije SPARK i Edin Deljkić, predsjednik Upravnog odbora Bit Alijanse. Potpisivanju su prisustvovali i Tatjana Vučić, nova generalna menadžerica Bit Alijanse te Vedran Å imunović, branch menadžer Bit Alijanse za regiju Hercegovine.

 

SPARK je napredna tehnoloÅ”ka platforma u Mostaru, posvećena digitalnim profesionalcima, startupima i projektima. Sastoji se od ukupno Å”est programa: SPARK school, SPARK academy, SPARK r&d, SPARK business, SPARK marketing i SPARK project. Korisnici su individualci, timovi, investitori, tvrtke, istraživači i sponzori.

 

ā€œObzirom da je kompanija NSoft (a SPARK dio grupacije sa NSoftom) već duže vrijeme član Bit Alijanse, bio je logičan slijed da se i SPARK pridruži. Vjerujem da će ovaj korak samo olakÅ”ati u ostvarivanju naÅ”ih ciljeva, a to su stvaranje alata koji će pomoći mladima da poboljÅ”aju svoje IT znanje, integriraju se u IT zajednicu, ostvaruju svoje inovacije i poslovne modele te pokrenu vlastite kompanije u Bosni i Hercegovini.ā€, izjavila je direktorica SPARKa Maja Miljević prilikom potpisivanja ugovora.

 

Edin Deljkić, predsjednik Upravnog odbora Bit Alijanse ističe da Bit Alijansa okuplja IT kompanije koje pojedinačno kreiraju veliku vrijednost za IT zajednicu i cjelokupno druÅ”tvo. ā€œPridruživanje kompanije SPARK Bit Alijanse će zasigurno osnažiti trenutno članstvo Bit Alijanse te kroz različite aktivnosti doprinijeti jačanju poslovnog IT okruženja. Članice su ujedinjene kvalitetnim ciljevima i zajedničkim aktivnostima te nas raduje saradnja u narednom periodu sa predstavnicima SPARK-aā€, ističe Deljkić.