Popular News

Kompanija Softray Solutions iz Sarajeva se pridružila Bit Alijansi

 
06.07.2018.
 
S ciljem ujedinjenja i unapređenja zajedničke vizije te učestvovanja u kreiranju vrijednosti za softversku industriju u BiH, kompanija Softray Solutions d.o.o. iz Sarajeva pridružila se članicama Bit Alijanse.
 
Potpisivanju sporazuma o pridruživanju prisustvovali su Jasmin Vesnić i Emir Begagić iz kompanije Softray Solutions d.o.o. i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
Kompanija Softray Solutions je nastala prije tri godine kao rezultat želje da se okupe ambiciozni i talentovani IT kadrovi, te da im se pruži prilika da rade ono što vole u stimulativnoj i inspirativnoj atmosferi. Ideja kompanije se ogleda u sloganu “Beyond Code”, a cilj kompanije je ponuditi kvalitetne softverske usluge i kreirati okruženje koje prepoznaje i cijeni individualnost svakog pojedinca, te inspiriše i stimuliše njegov lični razvoj.
 
“Vjerujemo da je razvoj softvera proces koji zahtijeva kontinuiranu posvećenost, učenje i usavršavanje. Upravo iz tog razloga, lični razvoj naših uposlenika kao i kreiranje novog IT kadra u BiH su prioritetni na listi vrijednosti koje mi, kao kompanija, njegujemo. Kroz otvorenu komunikaciju nastojimo da prepoznamo vitalne poslovne interese i ciljeve naših klijenata kako bismo za njih kreirali efikasna i inteligentna softverska rješenja koristeći najaktuelnije tehnologije”, naveli su Jasmin i Emir.
 
Bit Alijansa trenutno okuplja 45 kompanija koje zapošljavaju više od 2000 IT stručnjaka i kontinuirano radi na unapređenju cijelog društva. Ujedinjene pod krovom Bit Alijanse, kompanije zajedničkim naporima rade na aktivnostima koje će rezultirati kreiranjem novih radnih mjesta, poboljšanjem uslova u obrazovanju i boljim ekonomskim uslovima u Bosni i Hercegovini.