Popular News

Kompanija QSS se pridružila zajednici Bit Alijanse

 

 

04.06.2018.
 

 

Protekle sedmice je potpisan sporazum o pridruživanju kompanije QSS zajednici članica Bit Alijanse. Sporazum su potpisali voditelj prodaje i marketinga kompanije QSS, Aida Bejtula i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.

 

Kompanija QSS je osnovana 1997. i od tada se kontinuirano razvija i raste. U 20 godina postojanja, QSS je realizovao preko 500 projekata od kojih su mnogi od nacionalnog značaja i digitalizovao je poslovanje preko 1000 kompanija, agencija i neprofitnih organizacija. Danas, stoje kao vodeća IT kompanija za Cloud, razvoj softvera i sistemske integracije u Bosni i Hercegovini i regiji. QSS je kompanija čije sisteme svakodnevno koristi preko milion korisnika i preko 50.000 organizacija u Bosni i Hercegovini.
 
Misija kompanije QSS jeste da inspirišu organizacije, tako da mogu, koristeći inovativna IT rješenja, implementirana na njihovoj infrastrukturi značajno poboljšati njihovo dugoročno poslovanje.
 
QSS posjeduje ISO 9001:2015 certifikat za kvalitetu, te ISO 27001:2013 certifikat za sistem upravljanja sigurnošću informacija.
 
“Izuzetno nam je zadovoljstvo pridružiti se članicama Bit Alijanse u ostvarenju zacrtanih ciljeva na jačanju softverske industrije u BiH. Vizija naše kompanije je dugoročno poboljšanje dobrobiti kupaca, uposlenika, partnera i zajednice, a članstvo u Bit Alijansi vidimo kao jedan od načina da u tome i uspijemo.”, navodi Aida Bejtula, voditelj prodaje i marketinga u kompaniji QSS.
 
Zajedno sa kompanijom QSS, Bit Alijansa trenutno broji 41 članica koje su ujedinjene sa zajedničkim ciljem – osnaživanje zajednice softverske industrije u BiH te smanjenje deficita IT stručnog kadra kroz različite aktivnosti.