Popular News

Kompanija Planet soft iz Banjaluke nova ─Źlanica Bit Alijanse

 
 

14.02.2019.

 

Zajednici IT kompanija ujedinjenih pod okriljem Bit Alijanse pridru┼żila se kompanija Planet soft iz Banjaluke. Sporazum o pridru┼żivanju su potpisali Aleksandar Milinkovi─ç, rukovodilac razvoja Planet soft-a i Armin Tali─ç, generalni menad┼żer Bit Alijanse. Potpisivanju su prisustvovali i Tatjana Vu─Źi─ç, branch menad┼żer Bit Alijanse za Banjaluku i RS i Anja Savi─ç, projekt administrator kompanije Planet soft.

 

Planet soft je regionalna informati─Źka grupacija koja posluje na teritoriji adrijatik regije iz svojih kompanija u Banjoj Luci i Beogradu. Primarni fokus kompanije su rje┼íenja koja unaprije─Ĺuju, optimizuju i automatizuju poslovne procese, sa ciljem da podignu nivo efikasnosti i iskori┼ítenja resursa svojih korisnika, a sve sa idejom ostvarivanja direktnih ili indirektnih u┼íteda u svakodnevnom poslovanju. Dugogodi┼ínje iskustvo eksperata zaposlenih u Planet soft-u i partnerstva sa globalnim softverskim i hardverskim liderima dokaz su posve─çenosti korisnicima. Konstantno ulaganje u znanje i stru─Źnu osposobljenost zaposlenih, kao i pra─çenje trendova i na─Źina primjene novih tehnologija u poslovnom okru┼żenju predstavlja put za ostvarivanje uspje┼ínih rezultata kojem te┼że.

 

ÔÇťNeobi─Źno nam je drago da smo postali dio Bit Alijanse, organizacije ─Źiji rad i prethodne rezultate neizmjerno cijenimo iz razloga ┼íto su isti usmjereni u pravcima djelovanja koji su neophodni za rast i razvoj lokalnog tr┼żi┼íta i IT industrije. Sa na┼íeg stanovi┼ítva, ─Źlanstvo u ovakvoj organizaciji je ne┼íto ┼íto se name─çe, ne┼íto ┼íto naprosto treba biti obavezan dio poslovne kulture svake IT kompanije, jer kompanije moraju ulo┼żiti svoju energiju da kreiraju pokreta─Źku snagu koja ─çe voditi ka neophodnim promjenama.ÔÇŁ, istakao je Aleksandar Milinkovi─ç, rukovodilac razvoja kompanije Planet soft.

 

Rezultati koji su u proteklom periodu ostvareni ne bi bili mogu─çi bez sinergijskog djelovanja IT kompanija Bit koje svakodnevno kreiraju veliku vrijednost u ekonomskom lancu BiH. Bit Alijansa trenutno broji 56 ─Źlanica i 49 partnerskih institucija koje ─çe zajedni─Źkim djelovanjem u narednom periodu raditi na realizaciji strate┼íkih ciljeva IT industrije kroz prvi IT manifest BiH.