Popular News

Kompanija OROUNDO iz Banjaluke nova članica Bit Alijanse

 
 
15.11.2019.
 
 

S ciljem kreiranja zajedničkih vrijednosti, Bit Alijansi se pridružila kompanija OROUNDO Tech d.o.o. iz Banjaluke. Sporazum o pridruživanju potpisali su Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Patrick Tomelitsch, CEO kompanije OROUNDO Mobile GmbH.

 

OROUNDO Tech d.o.o. je ćerka-kompanija austrijske firme OROUNDO Mobile GmbH. Kompanija OROUNDO je osnovana prije 5 godina u Beču, u Austriji, zemlji poznatoj po bogatom muzičkom i uopšte umjetničkom naslijeđu. Upravo zbog toga je OROUNDO započeo projekat zvani Cultural Places – aplikacija i web platforma koja služi kao vlastiti digitalni vodič kroz kulturna mjesta širom svijeta.
 
Cultural Places je platforma koja služi kao podrška kulturi i turizmu. Svojim pametnim i modernim rješenjem i snažnim osjećajem za razvoj društvenih platformi OROUNDO pomaže kulturnom turizmu da se usmjeri prema 21. vijeku, kao i da svoje partnere poveže sa novim ciljnim grupama u digitalnom dobu.
 
Pored toga, OROUNDO u saradnji sa Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba, radi na projektu vezanom za sigurnost računarstva u oblaku, a koji je finansiran od strane Evropske Unije.
 
Patrick Tomelitsch, CEO i suosnivač kompanije OROUNDO Mobile GmbH je rekao: „OROUNDO je IT kompanija sa jasnim ciljem kreiranja platforme za kulturna putovanja. Pored kreiranja i optimizacije vlastitog proizvoda, Cultural Places aplikacije i platforme, cilj nam je da postanemo najbolji poslodavac u IT svijetu u Bosni i Hercegovini. Naša misija je da stvorimo izvanredno radno okruženje za sve članove našeg tima. Priključili smo se Bit Alijansi jer smatramo da možemo da doprinesemo mreži svojom strastvenošću i posvećenošću, te da možemo zajedno rasti kao poslodavci.“

 

„Zadovoljstvo nam je da se članicama Bit Alijanse pridružila IT kompanija čiji su projekti fokusirani na oblast kulture i turizma, tim više jer se globalni projekti implementiraju ovdje u Banjoj Luci, kao i u još nekoliko gradova u Evropi gdje kompanija ima prisutnost. Poznato je da naše IT kompanije svakodnevno doprinose jačanju ekonomije BiH, zapošljavaju mlade te donose svjetski uspješne prakse u našu državu tako da nas raduje da sa kompanijom Oroundo dobijamo novo pojačanje te da ćemo u narednom periodu imati priliku da ostvarujemo zajedničke rezultate s ciljem pozicioniranja IT industrije u BiH kao strateške.“, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.