Popular News

Kompanija MAUS nova članica Bit Alijanse

15.2.2023. godine

 

Zajednici kompanija članica Bit Alijanse se pridružila kompanija MAUS iz Sarajeva. Poslujući dugi niz godina, kompanija MAUS specijalizirana je za kreiranje digitalnih rješenja u vidu aplikacija koristeći se Android, iOS, .NET,  i Javascript tehnologijama.

 

Sporazum su potpisali direktor kompanije MAUS Davor Zlotrg i izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

 

Iz kompanije MAUS popručuju da vjeruju u snažno tehničko razumijevanje i dizajn koji radi mnogo više od vizualnog posla. 

 

Uviđajući ogroman jaz između obrazovanja i potreba tržišta rada, te suočavajući se sa nedostatkom kvalifikovanog kadra, a razvijajući infrastrukturu u IT industriji BiH shvatili smo da Bit Alijansa radi na rješavanju tih problema, te smo se odlučili pridružiti i dati svoj doprinos kako bismo zajedno razvijali IT industriju u našoj zemlji.” – istakao je Davor Zlotrg, direktor kompanije MAUS.

 

“Istinski se radujemo i ponosimo pridruživanjem kompanije MAUS našoj mreži članica, te vjerujemo da će svojom ekspertizom i dugogodišnjim iskustvom znatno doprinijeti radu Bit Alijanse u svim aktivnostima koje nadolaze. Također, želio bih naglasiti da nam je izuzetno drago vidjeti kompanije koje prate naš rad, te samoinicijativno biraju da postanu dijelom Bit Alijanse i doprinesu jačanju IT industrije u Bosni i Hercegovini!” – naglasio je Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse.