Popular News

Kompanija LANACO organizovala petu po redu Tech Hosted by Lanaco konferenciju

 

24.10.2019.

 

Kompanija LANACO je u protekloj sedmici organizovala petu po redu najveću multivendorsku konferenciju Tech hosted by LANACO. U periodu od 14.10 – 18.10.2019. godine govorilo se u više tematskih blokova sa posebnim fokusom na Security, koncept Smart city, vještačku inteligenciju, Internet of Things, digitalnu transformaciju, Cloud, Data centri, poboljšanje sigurnosti infrastrukture i radnog okruženja, napredna analitika i poslovna inteligencija.

 

U okviru drugog dana Tech hosted by LANACO konferencije, 16.10.2019. godine, posjetioci su u prvom dijelu dana imali priliku da slušaju zanimljivu panel diskusiju na temu: Smart cities in the era of Artificial Intelligence i IoT. Na ovoj panel diskusiji uz prisustvo Adnana Huremovića (BH Telecom), Tatjane Vučić (Bit Alijansa) i Erik Johnsona (Delegate) govorilo se o značaju i primjeni Smart city koncepta u našoj zemlji. Po završetku panel diskusije predstavnici kompanije LANACO su predstavili svoju GO platformu, odnosno Smart city koncept.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse istakla je koliko je značajan doprinos Tech Hosted by LANACO za IT industriju u BiH. „Prisustvo velikog broja različitih aktera koji učestvuju u razvoju IT industrije, dokaz je da je ova konferencija jedinstven spoj onih koji imaju znanje, iskustvo i snagu da naprave značajan preokret u našoj ekonomiji. Ponosni smo na naš LANACO koji već godinama kroz ovu konferenciju predano radi, ne samo na razvoju IT sektora u BiH i regionu, već i na jačanju mreže kompletnog IT ekosistema.“, istakla je Vučić.

 

Tech Hosted by LANACO konferencija jedinstven je spoj između stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata. Ovo je bila jedinstvena prilika da uživo razmjene iskustva na panel diskusijama, okruglim stolovima i prezentacijama.