Popular News

Kompanija Konica Minolta iz Sarajeva se pridru┼żila Bit Alijansi

 
 

22.01.2020.

 

IT kompanije svojim uspje┼ínim poslovanjem doprinose unapre─Ĺenju cjelokupne zajednice BiH zapo┼íljavanjem mladih i kreiranjem kvalitetnog poslovnog ambijenta. Svakodnevno, broj kompanija koje prepoznaju vrijednost Bit Alijanse se pove─çava. Bit Alijansa okuplja najuspje┼ínije kompanije koje djeluju u okviru IT industrije i kreiraju poslovnu vrijednost svojim aktivnostima i radom.

 

Danas se ─Źlanicama Bit Alijanse pridru┼żila i kompanija Konica Minolta iz Sarajeva. Ugovor o pridru┼żivanju su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Mirza Merzi─ç, direktor kompanije Konica Minolta.

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, sa sjedi┼ítem u Langenhagenu u Njema─Źkoj, podru┼żnica je u potpunom vlasni┼ítvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogu─çava ulazak u digitalnu eru: svojom jedinstvenom stru─Źno┼í─çu za obradu dokumenata i mogu─çnostima obrade podataka Konica Minolta stvara odgovaraju─ça rje┼íenja za svoje kupce i rje┼íava probleme s kojima se suo─Źavaju. Kao pru┼żatelj sveobuhvatnih IT usluga, Konica Minolta pru┼ża savjetovanja i usluge za optimizaciju poslovnih procesa uz automatizaciju tokova rada. Firma┬á nudi kupcima rje┼íenja i upravljane uslugama na podru─Źju IT infrastrukture i IT sigurnosti kao i cloud rje┼íenja. ┼áto se ti─Źe rje┼íenja za ispis u uredu, “IDC MarketScape ” navela je da je Konica Minolta “globalno prepoznata kao vode─çi pametni MFP davatelj usluga”.

 

ÔÇ×Konica Minolta poslovna rje┼íenja BH dio je porodice koju ─Źesto nazivaju 140 godina starim startupom ÔÇô kompanije koja svoje prve i inovativne korake bilje┼żi jo┼í u 19. vijeku. Taj je epitet dobila jer konstantno radi na razvoju novih rje┼íenja u razli─Źitim oblastima. Svi projekti i promjene u organizaciji usmjereni su na kreiranje rje┼íenja koja ─çe budu─çnost u─Źiniti boljom za na┼íe klijente, zaposlenike i dru┼ítvo u cjelini. Smjernice za razvoj odnose se na nove potrebe, kao i na na┼íe tradicionalne poslovne linije – rje┼íenja za poslovanje, zdravstvo, industrijska rje┼íenja i znanost. Pro┼íle godine┬á je predstavljena na┼ía nova IT platformu WorkPlace Hub, koja je usredoto─Źena na tehnolo┼íke resurse firmi, ┼íto ga ─Źini lakim za upravljanje i optimiziranje tro┼íkova. Pored toga imamo mnogo projekata vezanih uz digitalni radni prostor kao i rje┼íenja za informacijsku sigurnost koja su danas izuzetno va┼żna.ÔÇť, istakao je Mirza Merzi─ç, direktor kompanije Konica Minolta.

 

Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse isti─Źe koliko je zna─Źajno da Bit Alijansu prepoznaju kompanije koje svojim kvalitetnim radom doprinose dugi niz godina uspje┼ínom poslovnom ambijentu u BiH. ÔÇ×Raduje nas saradnja sa predstavnicima kompanije Konica Minolta koja je prepoznata kao jedan od lidera na tr┼żi┼ítu. Op┼ítepoznata ─Źinjenica je da Bit Alijansa okuplja kompanije koje imaju viziju da BiH bude prepoznata kao vode─ça zemlja regiona kada govorimo o IT i srodnim granama privrede, te je izuzetno zna─Źajno da kompanije koje imaju istu viziju budu dio na┼íe mre┼że. Tako je i u ovom slu─Źaju i zbog toga vjerujemo u budu─çe zajedni─Źke uspjehe.ÔÇť, isti─Źe Vu─Źi─ç.