Popular News

Kompanija Konica Minolta iz Sarajeva se pridružila Bit Alijansi

 
 

22.01.2020.

 

IT kompanije svojim uspješnim poslovanjem doprinose unapređenju cjelokupne zajednice BiH zapošljavanjem mladih i kreiranjem kvalitetnog poslovnog ambijenta. Svakodnevno, broj kompanija koje prepoznaju vrijednost Bit Alijanse se povećava. Bit Alijansa okuplja najuspješnije kompanije koje djeluju u okviru IT industrije i kreiraju poslovnu vrijednost svojim aktivnostima i radom.

 

Danas se članicama Bit Alijanse pridružila i kompanija Konica Minolta iz Sarajeva. Ugovor o pridruživanju su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta.

 

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, sa sjedištem u Langenhagenu u Njemačkoj, podružnica je u potpunom vlasništvu Konica Minolta Inc., Tokio, Japan. Konica Minolta svojim klijentima omogućava ulazak u digitalnu eru: svojom jedinstvenom stručnošću za obradu dokumenata i mogućnostima obrade podataka Konica Minolta stvara odgovarajuća rješenja za svoje kupce i rješava probleme s kojima se suočavaju. Kao pružatelj sveobuhvatnih IT usluga, Konica Minolta pruža savjetovanja i usluge za optimizaciju poslovnih procesa uz automatizaciju tokova rada. Firma  nudi kupcima rješenja i upravljane uslugama na području IT infrastrukture i IT sigurnosti kao i cloud rješenja. Što se tiče rješenja za ispis u uredu, “IDC MarketScape ” navela je da je Konica Minolta “globalno prepoznata kao vodeći pametni MFP davatelj usluga”.

 

„Konica Minolta poslovna rješenja BH dio je porodice koju često nazivaju 140 godina starim startupom – kompanije koja svoje prve i inovativne korake bilježi još u 19. vijeku. Taj je epitet dobila jer konstantno radi na razvoju novih rješenja u različitim oblastima. Svi projekti i promjene u organizaciji usmjereni su na kreiranje rješenja koja će budućnost učiniti boljom za naše klijente, zaposlenike i društvo u cjelini. Smjernice za razvoj odnose se na nove potrebe, kao i na naše tradicionalne poslovne linije – rješenja za poslovanje, zdravstvo, industrijska rješenja i znanost. Prošle godine  je predstavljena naša nova IT platformu WorkPlace Hub, koja je usredotočena na tehnološke resurse firmi, što ga čini lakim za upravljanje i optimiziranje troškova. Pored toga imamo mnogo projekata vezanih uz digitalni radni prostor kao i rješenja za informacijsku sigurnost koja su danas izuzetno važna.“, istakao je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse ističe koliko je značajno da Bit Alijansu prepoznaju kompanije koje svojim kvalitetnim radom doprinose dugi niz godina uspješnom poslovnom ambijentu u BiH. „Raduje nas saradnja sa predstavnicima kompanije Konica Minolta koja je prepoznata kao jedan od lidera na tržištu. Opštepoznata činjenica je da Bit Alijansa okuplja kompanije koje imaju viziju da BiH bude prepoznata kao vodeća zemlja regiona kada govorimo o IT i srodnim granama privrede, te je izuzetno značajno da kompanije koje imaju istu viziju budu dio naše mreže. Tako je i u ovom slučaju i zbog toga vjerujemo u buduće zajedničke uspjehe.“, ističe Vučić.