Popular News

Kompanija KING ICT iz Sarajeva je nova članica Bit Alijanse

 

26.11.2020. 

 

Zajednici Bit Alijanse se pridružila i kompanija KING ICT iz Sarajeva, a sporazum o pridruživanju su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Adis Pobrić, direktor kompanije KING ICT. 

 

Adis Pobrić, direktor kompanije KING ICT navodi kako su informacione tehnologije industrija koja oblikuje budućnost. To je sektor bez čijeg razvoja ne možemo zamisliti napredak modernog svijeta. Bosna i Hercegovina prati svjetske trendove kada je riječ o brzom rastu IT sektora, ali je evidentno da kaskamo kada je riječ o ulaganjima u informatizaciju i digitalizaciju društva.

 

“KING ICT u Bosni i Hercegovini uspješno posluje već 15 godina i dokaz smo da nema potrebe da za velikim idejama, projektima, resursima i pameću tragate dalje od naše zemlje. Potrebna je samo veća zainteresovanost i otvorenost da se ulaže u napredna rješenja IT sektora i to je jedan od segmenata za koji ćemo se posebno zalagati udruženi sa kolegama iz Bit Alijanse. Raduje nas što postoji ovakva zajednica koja omogućava udruživanje IT sektora s ciljem jačanja utjecaja, zajedničkog doprinosa na poboljšanju odnosa prema ovoj industriji i rada na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH, a posebno investicija u IT sektor, bez čega ne možemo uhvatiti korak sa savremenim svijetom.” – navodi Pobrić. 

 

Bit Alijansa broji 50 IT kompanija članica i preko 80 partnerskih institucija s kojim aktivno sarađuje s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta IT industrije.

 

„Bit Alijansa zajedno sa svojim članicama, najuspješnijim IT kompanijama u BiH, postavila je temelje pozicioniranja IT industrije kao strateške u našoj državi. Kako bismo i dalje postizali značajne rezultate, neophodno je da kontinuirano imamo podršku najjačih poslovnih subjekata koji nose viziju i ciljeve kakve nosi i Bit Alijansa te nas, stoga, izuzetno raduje da nam se u realizaciji naših aktivnosti pridružila i regionalno renomirana kompanija KING ICT. U narednom periodu, aktivno ćemo raditi na unapređenju potencijala industrije i poslovnog ambijenta svih IT kompanija u BiH“ – navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.