Popular News

Kompanija IT Odjel iz Mostara nova članica Bit Alijanse

 
14.03.2019.
 
Mostarska kompanija IT Odjel se pridružila kompanijama članicama Bit Alijanse u ostvarivanju zajedničkih ciljeva za osnaživanje IT industrije u BiH. Sporazum o pridruživanju su potpisali direktor kompanije IT Odjel, gospodin Marko Laco i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Sastanku je prisustvovao i Vedran Šimunović, branch menadžer Bit Alijanse za regiju Hercegovine.

 

IT Odjel je mlada softverska kompanija koja se bavi razvojem naprednih rjeÅ”enja prvenstveno orijentiranih prema institucijama za provedbu zakona. Kompanija radi na stvaranju novih vrijednosti pretežito na domaćem tržiÅ”tu, a s vremenom su njihova rjeÅ”enja postala prepoznata i u svijetu. U IT Odjelu rade vrhunski profesionalci, entuzijastični ljudi bez kojih IT Odjel ne bi ni postojao.

 

ā€œStupanjem u zajednicu Bit Alijanse smatramo da ćemo doprinijeti borbi za razvoj IT zajednice u BiH, izgradnji kvalitetnog kadra te stvaranju perspektive za ostanak mladih u BiHā€, istakao je Marko Laco, direktor kompanije IT Odjel iz Mostara,

 

IT kompanije koje kreiraju vrijednost u lancu osnaživanja IT industrije ujedinjene su oko zajedničke ideje i ciljeva pod okriljem Bit Alijanse. Kompanije zajedničkim naporima rade na aktivnostima koje rezultiraju kreiranjem novih radnih mjesta, poboljŔanjem uslova u obrazovanju i boljim ekonomskim uslovima u Bosni i Hercegovini.