Popular News

Kompanija ID-S Consulting nova članica Bit Alijanse

 

29.11.2018.

 

Širenje mreže članica i osnaživanje zajednice IT kompanija u BiH kroz članstvo u Bit Alijansi jedan je od ključnih ciljeva kojim će se dalje ostvariti rezultati usmjereni na povezivanje IT industrije, obrazovnih institucija i javnosti. Sporazum o učlanjenju u Bit Alijansu potpisala je kompanija ID-S Consulting iz Sarajeva, te Bit Alijansa sada broji 54 članice ujedinjene s istim ciljevima. Sporazum o pridruživanju je potpisao Damir Istenić, direktor kompanije ID-S.

 

Osnovana 2013. godine sa sjedištem u Sarajevu, firma ID-S Consulting se razvija prvenstveno u oblasti software developmenta i mrežne administracije. Inspirisani dugogodišnjim radom u poljima software developmenta i consultinga, cilj kompanije je razvoj rješenja koja ubrzavaju i olakšavaju poslovanje, a pri tome su u skladu s najnovijim tehnologijama i trendovima. Njihovi stručnjaci dolaze iz različitih sredina i pozadina, s dugogodišnjim iskustvom u svojim poljima, te brzo i efikasno dolaze do rješenja bilo kog poslovnog zahtjeva. Poseban akcenat u radu se stavlja na kontinuiranu komunikaciju i otvorenu razmjenu ideja i iskustava, kako bi se ostvario ambijent za uspješnu i dugotrajnu saradnju. Osim rada na vlastitim softverskim rješenjima i consultingu, te razvoju mreža i njenoj administraciji, kompanija ID-S Consulting pruža edukaciju i priliku zapošljavanja mladim i talentovanim budućim developerima.

 

„Neophodno je kontinuirano raditi na širenju aktivnosti koje otvaraju nova radna mjesta, jačaju poslovnu strukturu u našoj državi i rezultiraju kvalitetnijim životnim standardom. Nove prilike koje Bit Alijansa kao krovno udruženje IT industrije u BiH pruža u skladu su sa vizijom i misijom kompanije ID-S Consulting i sretni smo što smo dio zajednice najvećih IT kompanija u BiH“, naveo je Damir Istenić, direktor kompanije ID-S Consulting.

 

Svakodnevno, broj kompanija koje prepoznaju vrijednost Bit Alijanse se povećava. Bit Alijansa okuplja najuspješnije kompanije koje djeluju u okviru IT industrije i kreiraju poslovnu vrijednost svojim aktivnostima i radom.