Popular News

Kompanija DISTI nova članica Bit Alijanse

21.12.2021. godine
 
Zajednici Bit Alijanse se protekle sedmice pridružila i kompanija Disti.
 
Zvaničnom potpisivanju su prisustvovali izvršni direktor Bit Alijanse, Damir Maglajlić i predstavnici kompanije DISTI izvršna direktorica Fernala Sejmen-Banjac i komercialni direktor Edin Salahović.
 
“DISTI je u oktobru ove godine ušao u 20-tu godinu svog poslovanja na IT tržištu. Kao istaknuti System integrator, iza sebe imamo značajne referentne projekte, kao i široku bazu poslovnih korisnika koji su brigu o svom IT sistemu, u smislu održavanja i razvoja, prepustili u vješte ruke naših saradnika. Specijalizirani za praćenje brzorastućih kompanija, uspješan smo most velikog broja vendora sa kompanijama koje čine okosnicu razvoja privrede Bosne i Hercegovine. Svjesni da smo kao zrela kompanija dužni vratiti društvu i zajednici, podržavamo mnoge društveno kulturne programe, aktivno učestvujemo u obrazovanju mladih i nadamo se uspješnoj saradnji i širenju IT zajednice kroz saradnju u Bit Alijansi.” – istakli su iz Distija.
 
Oni vjeruju da je pravi tim ključ uspjeha, te zato kontinuirano investiraju u edukaciju svojih uposlenih, infrastrukturu kao i organizacione potencijale kako bi nastavili sa dosadašnjim rastom i ostvarili planirani napredak.
 
“Zadovoljstvo nam je najaviti da u Novu godinu ulazimo bogatiji za još jednu renomiranu kompaniju, a to je Disti, koja je od danas članica Bit Alijanse. Smatram da će Disti svojim dugogodišnjim medijatorskim iskustvom između vendora i kompanija, ali i iskustvom u edukaciji mladih, značajno doprinijeti nastavku izgradnje našeg IT ekosistema.” – istakao je Damir Maglajlić, izvršni direktor Bit Alijanse.