Popular News

Kompanija DISTI nova ─Źlanica Bit Alijanse

21.12.2021. godine
 
Zajednici Bit Alijanse se protekle sedmice pridru┼żila i kompanija Disti.
 
Zvani─Źnom potpisivanju su prisustvovali izvr┼íni direktor Bit Alijanse, Damir Maglajli─ç i predstavnici kompanije DISTI izvr┼ína direktorica Fernala Sejmen-Banjac i komercialni direktor Edin Salahovi─ç.
 
“DISTI je u oktobru ove godine u┼íao u 20-tu godinu svog poslovanja na IT tr┼żi┼ítu. Kao istaknuti System integrator, iza sebe imamo zna─Źajne referentne projekte, kao i ┼íiroku bazu poslovnih korisnika koji su brigu o svom IT sistemu, u smislu odr┼żavanja i razvoja, prepustili u vje┼íte ruke na┼íih saradnika. Specijalizirani za pra─çenje brzorastu─çih kompanija, uspje┼ían smo most velikog broja vendora sa kompanijama koje ─Źine okosnicu razvoja privrede Bosne i Hercegovine. Svjesni da smo kao zrela kompanija du┼żni vratiti dru┼ítvu i zajednici, podr┼żavamo mnoge dru┼ítveno kulturne programe, aktivno u─Źestvujemo u obrazovanju mladih i nadamo se uspje┼ínoj saradnji i ┼íirenju IT zajednice kroz saradnju u Bit Alijansi.”┬á– istakli su iz Distija.
 
Oni vjeruju da je pravi tim klju─Ź uspjeha, te zato kontinuirano investiraju u edukaciju svojih uposlenih, infrastrukturu kao i organizacione potencijale kako bi nastavili sa dosada┼ínjim rastom i ostvarili planirani napredak.
 
“Zadovoljstvo nam je najaviti da u Novu godinu ulazimo bogatiji za jo┼í jednu renomiranu kompaniju, a to je Disti, koja je od danas ─Źlanica Bit Alijanse. Smatram da ─çe Disti svojim dugogodi┼ínjim medijatorskim iskustvom izme─Ĺu vendora i kompanija, ali i iskustvom u edukaciji mladih, zna─Źajno doprinijeti nastavku izgradnje na┼íeg IT ekosistema.” – istakao je Damir Maglajli─ç, izvr┼íni direktor Bit Alijanse.