Popular News

Kompanija Cape Ann Enterprises iz Tuzle je nova članica Bit Alijanse

 
05.06.2018.

 

Cilj i misija Bit Alijanse jeste ujediniti kompanije koje djeluju u okviru softverske industrije iz cijele Bosne i Hercegovine te je s tim ciljem u ponedjeljak, 05. juna potpisan sporazum o pridruživanju Bit Alijansi joÅ” jedne kompanije iz Tuzlanskog kantona, Cape Ann Enterprises iz Tuzle. Sporazum o pridruživanju su potpisali Jasim Cifrić, direktor kompanije Cape Ann Enterprises i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.

 

Cape Ann Enterprises je visokokvalitetna kompanija za razvoj softvera po potrebama klijenata ā€“ od faze koncipiranja ideje, dizajniranja, implementacije i održavanja tehnoloÅ”kih rjeÅ”enja. Software developeri u Cape Ann rade na zanimljivim i najsuvremenijim projektima skupa sa američkim klijentima koji su vodeći u biotehnologiji, obrazovanju, genetici i nauci; klijentima koji uvode nove tehnologije poput Blockchain i umjetne inteligencije.

 

ā€žCape Ann Enterprises i Bit Alijansa imaju zajedničke ciljeve i to je glavni razlog zaÅ”to smo odlučili postati dijelom ove zajednice IT kompanija u Bosni i Hercegovini ā€“ educirati i zadržati mlade u BiH te im pružiti mogućnost da se ostvare na profesionalnom polju pružajući im adekvatne uslove i dobra radna mjesta. Tuzla je u odličnoj poziciji jer kao najmnogoljudniji kanton svakako ima dovoljno potencijala, a mi se nadamo da ćemo uz pomoć Bit Alijanse ostvariti svoje ciljeve.ā€œ, naveo je Jasim Cifrić, direktor kompanije Cape Ann Enterprises.

 

ā€žMi u Bit Alijansi kreiramo okruženje za djelovanje i rad softverskih kompanije koje će biti potentno i doprinositi rezultatima za jačanje ove industrije. Raduje nas činjenica da se naÅ”im kompanijama članicama pridružila joÅ” jedna kompanija iz Tuzle jer jedino zajedničkim nastupom i aktivnostima možemo kreirati kvalitetne uslove za razvoj IT zajednice u BiH.ā€œ, izjavio je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

 

Kroz aktivnosti identifikacije problema, kreiranje plana realizacije rjeÅ”avanja istih, Bit Alijansa nastoji povećati broj IT stručnjaka u Bosni i Hercegovini kroz različite obrazovne programe te stvoriti zdravu klimu za unapređenje ove atraktivne grane. Trenutno su 42 kompanija ujedinjene pod krovom Bit Alijanse te zajedno rade u smjeru jačanja softverske industrije u BiH.