Popular News

Kompanija ALEM Sistem nova članica Bit Alijanse!

05.06.2023. godine

 

U prethodnom periodu, zajednici Bit Alijanse pridružila se kompanija ALEM Sistem. ALEM Sistem je kompanija koja djeluje na području Adriatic regije sa primarnim fokusom na cyber sigurnosti i Internet of Things (IoT).

 

Sporazum su potpisali u ime kompanije ALEM Sistem, CEO Feđa Oručević i izvršni direktor Bit Alijanse Damir Maglajlić.

 

ALEM Sistem posluje od 1996. godine i za to vrijeme kompanija je bila angažovana na brojnim uspješnim projektima koji su joj omogućili da po kvalitetu i inovativnosti postane jedna od najprepoznatljivijih kompanija među državnim i poslovnim korisnicima u području Adriatic regije. 

 

“Kao kompanija koja je već dokazani partner našim brojnim klijentima, želimo da svoje usluge podignemo na način da ispunimo sva očekivanja naših kupaca kroz jedinstven i kontinuiran standard kvaliteta. Biti dio udruženja najvećih IT kompanija u BiH, vodećih organizacija IT industrije je veliki korak u ostvarenju naše vizije i jedinstvenog cilja – razviti više mogućnosti na tržištu IT industrije, suočavajući se zajedno sa brojnim preprekama koje usporavaju njen razvoj.

 

Bit Alijansa je nesumnjivo najveće IT udruženje u Bosni i Hercegovini, okupljajući vodeće kompanije IT  industrije kao jedinstvene partnere u regiji. ALEM Sistem želi biti dio ovog udruženja kako bi zajedničkim naporom doprinijeli digitalnoj transformaciji naše zemlje. Vizija naše kompanije je da očuvamo planetu zemlju budućim generacijama, kroz našu misiju i naša dva pilara (cyber sigurnost i IoT). Naš tim za cyber sigurnost radi na tome da učini svim poslovnim i privatnim subjektima sigurnu digitalnu transformaciju u novu eru poslovanja i života, dok tim za IoT radi kontinuirani monitoring ekoloških parametara tako da nove generacije mogu uživati u ljepotama planete zemlje! U cilju mijenjanja svijeta, mora se prvenstveno krenuti lokalno i udruženo, iz navedenog misija Bit Alijanse se poklapa sa našim načelima jer okuplja tehnološke kompanije koje zajedno žele činiti dobro prvo na lokalnom nivou pa zatim i globalnom!

 

Mantra svakog zaposlenog ALEM Sistema ili kako mi volimo reći Alemovca je da bude najbolja verzija sebe, i da svaki dan radimo na razvoju sebe. Smatramo da tu kulturu koja je dokazano uspješna možemo prenijeti uz ovo partnerstvo i na BH zajednicu” – poručio je Feđa Oručević.

 

“Bit Alijansa zajedno sa svojim članicama konstantno radi na realizaciji aktivnosti u cilju jačanja potencijala koje IT industrija ima. Značaj naših projekata i ciljeva prepoznaje se od strane IT kompanija, kojima se nedavno pridružila i kompanija ALEM Sistem iz Sarajeva. Pristupanje ALEM Sistema u naše članstvo dodatno jača našu zajednicu stručnjaka i otvara nove mogućnosti za sinergijske projekte, te im sa radošću izražavamo toplu dobrodošlicu u našu mrežu!”- izjavio je Damir Maglajlić.