Popular News

Kompanija Alea Control iz Banja Luke nova članica Bit Alijanse

 
14.05.2018.
 
Zajednici kompanija-članica Bit Alijanse pridružila se kompanija Alea Control iz Banja Luke. Potpisivanju sporazuma o učlanjenju kompanije Alea Control su prisustvovali suvlasnik kompanije Alea Control, gospodin Brane Vuković i generalni menadžer Bit Ā Alijanse, Armin Talić.
 
Kompanija Alea Control d.o.o osnovana je u Banja Luci 2013. godine. Osnovne poslovne aktivnosti kompanije su računarsko programiranje, razvoj i izdavanje zabavnih igara. UspjeÅ”no isporučuju rjeÅ”enja partnerima koji ga kontinuirano upotrebljavaju Å”irom svijeta na zemaljskim i online lokacijama. Cilj kompanije je pružanje vrhunskog kvaliteta softvera koji je napravljen prema zahtjevima klijenta koji će pružiti profit klijentima. Tim za razvoj kombinuje viÅ”e od 100 godina iskustva i IT vjeÅ”tina koristeći savremene tehnologije. Razvojini ciklusi, tehnologije i agilnost koju kompanija koristi uključuju najbolje od inženjerskog svijeta i čine tim i proizvode vrlo konkurentnim na tržiÅ”tu.
 
ā€žÄŒast nam je biti dio porodice koju okuplja Bit Alijansa. Radujemo se budućoj saradnji i izazovima koji će doći.ā€œ, navodi suvlasnik kompanije Alea Control, Brane Vuković.
 
Stručnim i zajedničim nastupom, Bit Alijansa zajedno sa svojim članicama utiče na smanjenje deficita potrebnog kvalifikovanog IT kadra te promjenu poslovnog unapređenja koje će u budućnosti pružati softverskoj industriji u Bosni i Hercegovini da se razvija. Bit Alijansa kao vodeće udruženje IT kompanija u Bosni i Hercegovini kreira potentno okruženje za djelovanje uspjeÅ”nih kompanija iz IT sektora te zajedno sa članicama, najuspjeÅ”nijim kompanijama iz IT oblasti unapređuje poslovanje i djelovanje, kako za poslovni sektor tako i za druÅ”tvo u cjelini.