Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Javno predavanje u Zenici o softverskom inženjerstvu

 

Nakon inicijative za pokretanje odsjeka Softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici, u utorak, 16. januara 2018. godine održat će se javno predavanje na temu «Softversko inženjerstvo kao privredna grana budućnosti Zeničko-dobojskog Kantona i Bosne i Hercegovine”.

 

Predavanje će se održati u amfiteatru Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, sa početkom u 14 sati.

 

Na predavanju će se obratiti dekan Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. Sabahudin Jašarević, a više o pokretanju odsjeka Softversko inženjerstvo govorit će i prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr. Samir Lemeš.

 

U ime Bit Alijanse prisutnima će se obratiti Armin Talić, generalni menadžer, koji će govoriti na temu Softverskog inženjerstva kao strateške grane privrede budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

Prof. dr. Edhem Čustović sa La Trobe University Melbourne i predsjednik odbora Industry Advisory & Engagement međunarodne IEEE organizacije će govoriti na temu Inženjerstvo, informaciono-komunikacione tehnologije (IKT), inovacije i preduzetništvo, kao suštinski temelj ekonomskog rasta.

 

Nakon predavanja uslijediti će diskusija i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Bit Alijanse i Univerziteta u Zenici.