Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Javno predavanje u Zenici o softverskom inženjerstvu

 

Nakon inicijative za pokretanje odsjeka Softversko inženjerstvo na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici, u utorak, 16. januara 2018. godine održat će se javno predavanje na temu «Softversko inženjerstvo kao privredna grana budućnosti Zeničko-dobojskog Kantona i Bosne i Hercegovine”.

 

Predavanje će se održati u amfiteatru Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, sa početkom u 14 sati.

 

Na predavanju će se obratiti dekan Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. Sabahudin Jašarević, a više o pokretanju odsjeka Softversko inženjerstvo govorit će i prodekan za naučno-istraživački rad prof. dr. Samir Lemeš.

 

U ime Bit Alijanse prisutnima će se obratiti Armin Talić, generalni menadžer, koji će govoriti na temu Softverskog inženjerstva kao strateške grane privrede budućnosti Bosne i Hercegovine.

 

Prof. dr. Edhem Čustović sa La Trobe University Melbourne i predsjednik odbora Industry Advisory & Engagement međunarodne IEEE organizacije će govoriti na temu Inženjerstvo, informaciono-komunikacione tehnologije (IKT), inovacije i preduzetništvo, kao suštinski temelj ekonomskog rasta.

 

Nakon predavanja uslijediti će diskusija i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Bit Alijanse i Univerziteta u Zenici.