Popular News

Grad Cazin i Bit Alijansa ozvaničili saradnju potpisivanjem memoranduma o saradnji

 

24.05.2019.

 

Grad Cazin i Bit Alijansa danas u Cazinu potpisali Memorandum o saradnji koji predstavlja zvanični početak saradnje zajedničkih aktivnosti. Memorandum o saradnji su potpisali gradonačelnik grada Cazin, Nermin Ogrešević i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

 

U narednom periodu Grad Cazin i Bit Alijansa sarađivat će u implementaciji zajedničkih aktivnosti, a s ciljem kreiranja vrijednosti i promocije IT okruženja u Unsko-sanskom kantonu i BiH.

 

„IT industrija svakako ima svoj potencijal i naša namjera je da kroz ovaj projekat promoviramo IT sektor i da kroz organizaciju aktivnosti koje omogućavaju sticanje znanja i vještina potaknemo ljude koji imaju talente u ovoj oblasti da lakše uđu u svijet programiranja i nastave se profesionalno izgrađivati u tom pravcu, a u krajnjem slučaju obezbjede svoju egzistenciju kroz ovaj sektor”, istakao je Nermin Ogrešević, gradonačelnik grada Cazin.

 

„Bit Alijansa je u proteklom periodu dogovorila niz aktivnosti sa Gradom Cazinom i raduje nas početak zvanične saradnje. Inače, za nas je od velikog značaja saradnja sa lokalnim zajednicama koje kreiraju vrijednost za cijelu BiH. Cilj saradnje sa Cazinom je da se djeci, mladima i svima koji budu željeli da na neki način postanu dio perspektivne IT industrije omogući kvalitetnije sticanje IT znanja, vještina i iskustava s obzirom da smo procijenili da ovdje postoji potencijal za realizaciju navedenog”, istakla je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.