Popular News

Grad Cazin i Bit Alijansa ozvani─Źili saradnju potpisivanjem memoranduma o saradnji

 

24.05.2019.

 

Grad Cazin i Bit Alijansa danas u Cazinu potpisali Memorandum o saradnji koji predstavlja zvani─Źni po─Źetak saradnje zajedni─Źkih aktivnosti. Memorandum o saradnji su potpisali gradona─Źelnik grada Cazin, Nermin Ogre┼íevi─ç i Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.

 

U narednom periodu Grad Cazin i Bit Alijansa sara─Ĺivat ─çe u implementaciji zajedni─Źkih aktivnosti, a s ciljem kreiranja vrijednosti i promocije IT okru┼żenja u Unsko-sanskom kantonu i BiH.

 

ÔÇ×IT industrija svakako ima svoj potencijal i na┼ía namjera je da kroz ovaj projekat promoviramo IT sektor i da kroz organizaciju aktivnosti koje omogu─çavaju sticanje znanja i vje┼ítina potaknemo ljude koji imaju talente u ovoj oblasti da lak┼íe u─Ĺu u svijet programiranja i nastave se profesionalno izgra─Ĺivati u tom pravcu, a u krajnjem slu─Źaju obezbjede svoju egzistenciju kroz ovaj sektorÔÇŁ, istakao je Nermin Ogre┼íevi─ç, gradona─Źelnik grada Cazin.

 

ÔÇ×Bit Alijansa je u proteklom periodu dogovorila niz aktivnosti sa Gradom Cazinom i raduje nas po─Źetak zvani─Źne saradnje. Ina─Źe, za nas je od velikog zna─Źaja saradnja sa lokalnim zajednicama koje kreiraju vrijednost za cijelu BiH. Cilj saradnje sa Cazinom je da se djeci, mladima i svima koji budu ┼żeljeli da na neki na─Źin postanu dio perspektivne IT industrije omogu─çi kvalitetnije sticanje IT znanja, vje┼ítina i iskustava s obzirom da smo procijenili da ovdje postoji potencijal za realizaciju navedenogÔÇŁ, istakla je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.