Popular News

Gimnazija Obala Sarajevo je novi partner Bit Alijanse

 
 

26.12.2019.

 

Kvalitetno sticanje IT znanja tokom srednjo┼íkolskog obrazovanja, jedan je od va┼żnih faktora karijera budu─çih IT stru─Źnjaka. Bit Alijansa kontinuirano sara─Ĺuje sa srednjim ┼íkolama iz cijele BiH koje primjenjuju kvalitetne standarde u svojim obrazovnim programima. S tim ciljem, potpisan je memorandum o saradnji sa Gimnazijom Obala Sarajevo. Memorandum o saradnji potpisale su Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Benjamin Hed┼żi─ç, direktor Gimnazije Obala u Sarajevu. Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i D┼żeneta Sarajli─ç, pomo─çnik direktora,┬á profesor informatike i programiranja Armin Nogo te u─Źenici koji poha─Ĺaju IT smjer u Gimnaziji Obala Sarajevo.

 

ÔÇ×Jedan od klju─Źnih ciljeva rada u Gimnaziji Obala Sarajevo jeste obrazovati mlade ljude za budu─çnost. Tu svakako IT kompetencije i usvajanje stranih jezika igraju veliku ulogu. Sretni smo ┼íto ─çemo ostvariti saradnju sa Bit Alijansom, jer vjerujemo da ─çemo tako uspjeti pratiti napredak u ovoj poprili─Źno brzo razvijaju─çoj oblasti obrazovanja, a sve sa ciljem da u─Źenicima u Gimnaziji Obala damo upravo ono znanje koje ─çe im biti od koristi u vremenu koje predstoji, odnosno nakon njihovog srednjo┼íkolskog obrazovanja.ÔÇť, rekao je direktor ┼íkole Gimnazije Obala Sarajevo Benjamin Hed┼żi─ç.

 

Klju─Źni stub djelovanja Bit Alijanse je obrazovanje, te kroz unapre─Ĺenje trenutnih obrazovnih programa kao i cjelokupnim djelovanjem na srednjo┼íkolskom nivou obrazovanja Bit Alijansa nastoji kreirati kvalitetnije uslove za budu─çe IT stru─Źnjake.

 

ÔÇ×Saradnja sa srednjim ┼íkolama koje implementiraju IT programe za nas je od velikog zna─Źaja jer je to vrijeme odluke mladog ─Źovjeka o njegovom pozivu u ┼żivotu tako da smatramo da aktivnostima koje sprovodimo u domenu srednjo┼íkolskog obrazovanja mo┼żemo omogu─çiti mladim ljudima da spoznaju sve ljepote, zanimljivosti i prednosti koje IT industrija ima. Spajamo ih sa kompanijama, kao njihovim potencijalnim budu─çim poslodavcima, da im pribli┼żimo budu─çnost koja ih ─Źeka kako bi prestali da razmi┼íljaju kako iste u BiH nema i kako moraju oti─çi negdje daleko. Prva generacija u─Źenika koji su upisali IT smjer u Gimnaziji Obala ─çe zavr┼íiti istu u narednoj ┼íkolskoj godini te ste─çi IT znanja koja ─çe im omogu─çiti ve─çu konkurentnost i pri upisu fakulteta i na tr┼żi┼ítu rada, a mi ─çemo svakako svojim djelovanjem nastojati da poja─Źamo kvalitet te konkurentnosti.ÔÇť, istakla je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.