Popular News

Sedmo izdanje najveće multivendorske konferencije u Bosni i Hercegovini, Tech Hosted by LANACO, održaće se 14. i 15. oktobra 2021. godine, pod sloganom „Game changing“.
 

Prvi dan konferencije održaće se u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjoj Luci, kada će svjetski IT lideri – kompanije Veeam, Kaspersky, Lenovo, Fortinet, Dell i Hewlett Packard prisutnima predstaviti najnovije trendove IT svijeta, iz oblasti umjetne inteligencije, cloud tehnologija i sigurnosti na internetu.
 
Drugog dana će mlade osobe iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona dobiti priliku da učestvuju u online programu namijenjenom studentima, tokom kojeg će se upoznati sa savremenim tehnološkim trendovima, ali i sa regionalnom akademskom zajednicom. 
 
“Radujem se novoj razmjeni znanja i pravaca razvoja indutrije koja je jedna od rijetkih koja ima adekvatne odgovore na izazove koji stoje pred svima nama, kao građanima i kompanijama, na sedmom izdanju Tech Hosted by LANACO konferencije. Danas poslije 31 godine postojanja, uz ogromnu energiju koju ulažemo posljednjih 7 godina, zajedno sa našim partnerima izgradili smo eko sistem koji može ponuditi kvalitetne odgovore i predstavlja most između ljudi i znanja. Partneri sa kojima smo gradili ovaj eko sistem su sa nama i ovog puta, sa velikom željom da posjetioce na adekvatan način upoznaju sa trendovima, izazovima i ponude kvalitetan odgovor na iste.” – ističe Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO. 

 

Zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, događaj će, umjesto predviđenih pet, trajati dva dana.
 
Student Day
 
Značajan dio Tech Hosted by LANACO konferencije već tradicionalno je rezervisan za studente. Do sada su konferenciji prisustvovali studenti, profesori i predstavnici fakulteta iz Banje Luke, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Tuzle, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina…
 
Ove godine je sadržaj za studente pripremljen za drugi dan konferencije, te će biti organizovan u online formatu. Cilj kompanije LANACO je da što većem broju studenata iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona pruži priliku da prisustvuju Keynote i govorima koji će im približiti svijet biznisa i IT industrije. 
 
Vjerujemo da će iskustva koja će podijeliti uspješne osobe iz svijeta industrije i gejminga dodatno motivisati i inspirisati studentske ambicije. I ove godine događaj će dodatno upotpuniti zanimljivi sadržaji i sjajne nagrade koje svake godine pripremimo za prisutne.
 

Kompletan sadržaj je potpuno besplatan, a pristup konferenciji će imati svi studenti iz Bosne i Hercegovine i regiona. 
 
Za više informacija o događaju posjetite web stranicu Tech Hosted