Popular News

Fortinet i LANACO organizuju Advanced Security Day

 
27.02.2019.
 
Digitalna transformacija nudi nove poslovne moguc╠ünost, ali i donosi nove rizike. Razvoj nove generacije tehnologija zahtjeva druga─Źiju vrstu bezbjednosti. Infrastruktura treba da zadovolji poslovne ciljeve, istovremeno zadovoljavajuc╠üi regulatorne standarde i standarde uskla─Ĺenosti te da ┼ítiti klju─Źne podatke i resurse. Na┼żalost, za mnoge organizacije danas, ovi ciljevi nisu ispunjeni jer se vi┼íe vremena tro┼íi na upravljanje sigurnosnom infrastrukturom nego na osna┼żivanje poslovanja.
 
Istra┼żivanja prema Fortinetu, od 2016. godine pokazuju da je prosje─Źna organizacija podlo┼żna napadima koji dovode je do prekida rada, gubitka podataka ili kr┼íenja zakonskih regulativa.
 
Tako─Ĺer, istra┼żivanja pokazuju da godi┼ínji gubici svjetske ekonomije uzrokovani od akcija sajber napada prema┼íuju 450 milijardi dolara, dok je vi┼íe od dvije milijarde li─Źnih dosijea ukradeno ┼íirom svijeta.

 

Fortinet
 
Danas, kompanijama je potrebna napredna sigurnosna arhitektura za za┼ítitu mre┼żnih okru┼żenja, aplikacija, mre┼ża u oblaku i mobilnih ure─Ĺaja od novih napada i kompleksnih prijetnji. Rje┼íenja moraju biti integrisana kako bi se osigurala razmjena podataka i automatski primijenile mjere za┼ítite.
 
Fortinet i LANACO ┬ápozivaju sve zainteresovane za ovu oblast na FORTINET Advanced Security Day koji ─çe se odr┼żati 06.03.2019. godine u LANACO Tehnolo┼íkom centru, sa po─Źetkom u 10:30 ─Źasova.
 
Prisustvo na ovom doga─Ĺaju je besplatno i mogu─çe je samo na osnovu prijave. Predava─Źe mo┼żete pregledati na ovom linku.┬á

 

Fortinet
 
Svoje prisustvo zainteresovani mogu da potvrdite do 04.03.2019. na [email protected].┬á
 
Izvor: Lanaco Company