Popular News

Fortinet i LANACO organizuju Advanced Security Day

 
27.02.2019.
 
Digitalna transformacija nudi nove poslovne mogućnost, ali i donosi nove rizike. Razvoj nove generacije tehnologija zahtjeva drugačiju vrstu bezbjednosti. Infrastruktura treba da zadovolji poslovne ciljeve, istovremeno zadovoljavajući regulatorne standarde i standarde usklađenosti te da štiti ključne podatke i resurse. Nažalost, za mnoge organizacije danas, ovi ciljevi nisu ispunjeni jer se više vremena troši na upravljanje sigurnosnom infrastrukturom nego na osnaživanje poslovanja.
 
Istraživanja prema Fortinetu, od 2016. godine pokazuju da je prosječna organizacija podložna napadima koji dovode je do prekida rada, gubitka podataka ili kršenja zakonskih regulativa.
 
Također, istraživanja pokazuju da godišnji gubici svjetske ekonomije uzrokovani od akcija sajber napada premašuju 450 milijardi dolara, dok je više od dvije milijarde ličnih dosijea ukradeno širom svijeta.

 

Fortinet
 
Danas, kompanijama je potrebna napredna sigurnosna arhitektura za zaštitu mrežnih okruženja, aplikacija, mreža u oblaku i mobilnih uređaja od novih napada i kompleksnih prijetnji. Rješenja moraju biti integrisana kako bi se osigurala razmjena podataka i automatski primijenile mjere zaštite.
 
Fortinet i LANACO  pozivaju sve zainteresovane za ovu oblast na FORTINET Advanced Security Day koji će se održati 06.03.2019. godine u LANACO Tehnološkom centru, sa početkom u 10:30 časova.
 
Prisustvo na ovom događaju je besplatno i moguće je samo na osnovu prijave. Predavače možete pregledati na ovom linku

 

Fortinet
 
Svoje prisustvo zainteresovani mogu da potvrdite do 04.03.2019. na [email protected]
 
Izvor: Lanaco Company