Popular News

Fakultet informacijskih tehnologija u Mostaru i Bit Alijansa potpisali memorandum o međusobnoj saradnji

 
Danas je na Fakultetu informacijskih tehnologija u Mostaru potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Bit Alijanse i Fakulteta informacijskih tehnologija.
 
U interesu osnaživanja i razvoja informacionog druÅ”tva u BiH te saradnje između akademske zajednice i realnog sektora memorandum o međusobnoj saradnji su potpisali prof. dr Jasmin Azemović, dekan Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru i Armin Talić, izvrÅ”ni direktor Bit Alijanse.
 
ā€œSaradnja Bit Alijanse sa akademskom zajednicom neophodna je kako bi se stvorili uslovi za usklađivanje nastavnog programa fakulteta u skladu sa razvojem tehnologije, ali i potrebama softverske industrije. Studenti bi trebali pohađati nastavu koja će im omogućiti sticanje najnovijih znanja iz oblasti informacione tehnologije, te omogućiti rad na razvoju kompetencija koje im, kao budućim softver inženjerima nedostaju na čemu Fakultet informacijskih tehnologija u Mostaru već dugo radi i rezultati su vidljivi i prepoznati od strane realnog sektora. ā€ naglasio je Armin Talić, generalni direktor Bit Alijanse.
 
Obje institucije su istakle važnost ove saradnje kao ključne poveznice između studenata i kompanija članica Bit Alijanse koje će u budućnosti rezultirati koristima za obje strane.
 
Kompanije i akademske institucije koje su dio Bit Alijanse, sinergijom, brojnim projektima i programima, odlučne su u namjeri da osiguraju kvalitetnu edukaciju za mlade, s ciljem razvoja nauke, informacione tehnologije i softverske industrije u BiH.