Popular News

Evona Electronic iz Mostara nova članica Bit Alijanse

 
15.05.2018.

 

Protekle sedmice je potpisan sporazum o učlanjenju kompanije Evona Electronic u Bit Alijansu. Potpisivanju sporazuma oĀ pridruživanju kompanije Evona Electronic su prisustvovali direktor operacija kompanije Evona, gospodin Željko Juranović i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.
 
Kompanija Evona Electronic je kompanija koja ima jako dugu tradiciju. Već viÅ”e od 30 godina promatraju potrebe klijenata, razvijaju svoje proizvode i rjeÅ”enja te su se pozicionirali kao vodeći na svjetskom tržiÅ”tu igara. Sa sjediÅ”tem u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke i razvojnim uredom sa sjediÅ”tem u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, kreiraju vrijednost za Å”iroku mrežu svojih klijenata Å”irom svijeta.
Proizvodi i rjeÅ”enja koja implementiraju izgrađeni su isključivo prema specifičnim potrebama klijenata, uz koriÅ”tenje najnovijih tehnologija. Sinergija iskustva i neiscrpnog izvora novih i inovativnih ideja zaposlenika svjedoče kvalitetnu i sveobuhvatnu uslugu koju svakodnevno pružaju klijentima.
 
ā€žIznimna nam je čast i joÅ” veće zadovoljstvo Å”to smo postali aktivni član Alijanse. Nadamo se da će naÅ”e iskustvo doprinijeti već ogromnoj bazi znanja, kako bismo zajedno kreirali nove trendove u razvoju IT industrije, unaprijedili obrazovne programe i zajedno sa ostalim članicama nastavili pozitivan trend rasta koji već duže vrijeme generira novu vrijednost i pokazuje potencijal koji naÅ”a industrija imaā€œ, navodi direktor operacija Evona Electronic, Željko Juranović.
 
Sinergijom svojih članica, Bit Alijansa Å”irom Bosne i Hercegovine aktivno radi na poboljÅ”anju uslova u kojim posluju bh. kompanije koje se bave razvojem softvera. Ključni cilj zajedničkih aktivnosti kompanija-članica i partnerskih institucija Bit Alijanse jeste unapređenje uslova poslovanja i smanjenje deficita IT stručnog kadra.