Popular News

Evona Electronic iz Mostara nova članica Bit Alijanse

 
15.05.2018.

 

Protekle sedmice je potpisan sporazum o učlanjenju kompanije Evona Electronic u Bit Alijansu. Potpisivanju sporazuma o pridruživanju kompanije Evona Electronic su prisustvovali direktor operacija kompanije Evona, gospodin Željko Juranović i generalni menadžer Bit Alijanse, Armin Talić.
 
Kompanija Evona Electronic je kompanija koja ima jako dugu tradiciju. Već više od 30 godina promatraju potrebe klijenata, razvijaju svoje proizvode i rješenja te su se pozicionirali kao vodeći na svjetskom tržištu igara. Sa sjedištem u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke i razvojnim uredom sa sjedištem u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, kreiraju vrijednost za široku mrežu svojih klijenata širom svijeta.
Proizvodi i rješenja koja implementiraju izgrađeni su isključivo prema specifičnim potrebama klijenata, uz korištenje najnovijih tehnologija. Sinergija iskustva i neiscrpnog izvora novih i inovativnih ideja zaposlenika svjedoče kvalitetnu i sveobuhvatnu uslugu koju svakodnevno pružaju klijentima.
 
„Iznimna nam je čast i još veće zadovoljstvo što smo postali aktivni član Alijanse. Nadamo se da će naše iskustvo doprinijeti već ogromnoj bazi znanja, kako bismo zajedno kreirali nove trendove u razvoju IT industrije, unaprijedili obrazovne programe i zajedno sa ostalim članicama nastavili pozitivan trend rasta koji već duže vrijeme generira novu vrijednost i pokazuje potencijal koji naša industrija ima“, navodi direktor operacija Evona Electronic, Željko Juranović.
 
Sinergijom svojih članica, Bit Alijansa širom Bosne i Hercegovine aktivno radi na poboljšanju uslova u kojim posluju bh. kompanije koje se bave razvojem softvera. Ključni cilj zajedničkih aktivnosti kompanija-članica i partnerskih institucija Bit Alijanse jeste unapređenje uslova poslovanja i smanjenje deficita IT stručnog kadra.