Popular News

DVC Solutions iz Banja Luke i Bit Alijansa ujedinjene s ciljem osnaživanja softverske industrije u BiH
 
01.06.2018.
 
Potencijal koji softverska industrija u Bosni i Hercegovini ima svakim danom postaje baza za jačanje poslovnog okruženja u BiH. Najveći doprinos jačanju softverske industrije nose kompanije koje rade u oblasti razvoja softvera. Jedna od njih je i kompanija DVC Solutions iz Banja Luke koja se danas pridružila zajednici članica Bit Alijanse s ciljem zajedničkog djelovanja ka osnaživanju uslova poslovanja u oblasti softverske industrije. Sporazum o pridruživanju su potpisali direktor kompanije DVC Solutions, Bojan Vuković i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

 

DVC Solutions je softverska kompanija osnovana 2013. godine u Banja Luci. Primarna djelatnost kompanije je razvoj naprednih softverskih rjeÅ”enja baziranih na cloud platformi. Težnja za pružanjem kvalitetnih usluga i posvećen pristup poslovnim izazovima otvorili su vrata kompaniji na tržiÅ”tima zemlja članica EU, Skandinavije, Bliskog Istoka i SAD. SjediÅ”te kompanije je u Banja Luci, a posjeduje kancelarije u Halmstadu (Å vedska) i Čikakagu (SAD).

 

ā€žVeliko nam je zadovoljstvo pridružiti se zajednici najuspjeÅ”nijih IT kompanija iz Bosne i Hercegovine koje su prepoznale da zajedničkim aktivnostima i težnjama mogu ostvariti kako poslovne tako i opÅ”te druÅ”tvene ciljeve. Siguran sam da će Bit Alijansa svojim radom pozitivno uticati na unaprijeđenje poslovne klime i života u naÅ”oj zemlji Å”to je zajednička misija svih članicaā€œ, naveo je Bojan Vuković, direktor kompanije DVC Solutions iz Banja Luke.

 

Ujedinjene pod krovom Bit Alijanse, 41 kompanija koja djeluje u okviru softverske industrije i kreira vrijednost u poslovnom okruženju svojim doprinosom pruža mogućnost daljeg napredovanja i razvoja ove oblasti. Kreiranjem programa koji će omogućiti kvalitetnije obrazovanje i sticanje znanja, Bit Alijansa radi na smanjenju deficita stručnog IT kadra.