Popular News

Druga gimnazija Zenica i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 
 

03.03.2020.

 

 

S ciljem aktivnijeg povezivanja sa srednjim školama u Bosni i Hercegovini, Bit Alijansa je potpisala memorandum o saradnji sa Drugom gimnazijom u Zenici. Memorandum su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Sumedin Arnaut, direktor Druge gimnazije u Zenici. Na osnovu memoranduma, Druga gimnazija i Bit Alijansa će u narednom periodu sarađivati u oblasti unapređenja IT programa te povezivanja IT zajednica sa školom.

 

„Radujemo se saradnji sa Bit Alijansom. Želja nam je da ovom saradnjom unaprijedimo naš odgojno obrazovni rad u školi. Smatramo da je veoma važno iskoristiti prednosti informacionih tehnologija i svrsishodno ih primijeniti u odgojno-obrazovni proces. Postoji velika potreba za intenziviranjem rada na informatizaciji škola. Savremena škola mora ponuditi adekvatne izvore znanja i resurse koji  osposobljavaju učenike i uposlenike za uspješno uključivanje u društvo. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama uz resurse koje posjedujemo uspjeti u nastojanju da našu školu  i društvo učinimo  boljim, ljepšim i uspješnijim.“ – naveo je Sumedin Arnaut, direktor Druge gimnazije Zenica.
 

Bit Alijansa, u saradnji sa obrazovnim institucijama, ulaže velike napore kako bi se IT programi u školama unaprijedili i kreirali kvalitetniji koji će odgovoriti potrebama IT kompanija.
 

„Cilj nam je da kroz saradnju sa srednjim školama iz cijele Bosne i Hercegovine učenike približimo IT industriji, povezivajući ih sa našim kompanijama. Takođe, unapređenjem trenutnih IT programa u srednjim školama, formalnih i neformalnih, omogućavamo da učenici budu bolji na fakultetima, da steknu znanja koja su potrebna IT tržištu te uopšte, budu bolji u svojoj profesiji. Naravno, neophodno je da pored Bit Alijanse, nastavnici i profesori budu uključeni u ovaj proces jačanja IT kapaciteta, u svakim iteracijama.” – ističe Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.