Popular News

Druga gimnazija Zenica i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 
 

03.03.2020.

 

 

S ciljem aktivnijeg povezivanja sa srednjim ┼íkolama u Bosni i Hercegovini, Bit Alijansa je potpisala memorandum o saradnji sa Drugom gimnazijom u Zenici. Memorandum su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Sumedin Arnaut, direktor Druge gimnazije u Zenici. Na osnovu memoranduma, Druga gimnazija i Bit Alijansa ─çe u narednom periodu sara─Ĺivati u oblasti unapre─Ĺenja IT programa te povezivanja IT zajednica sa ┼íkolom.

 

ÔÇ×Radujemo se saradnji sa Bit Alijansom. ┼Żelja nam je da ovom saradnjom unaprijedimo na┼í odgojno obrazovni rad u ┼íkoli. Smatramo da je veoma va┼żno iskoristiti prednosti informacionih tehnologija i svrsishodno ih primijeniti u odgojno-obrazovni proces. Postoji velika potreba za intenziviranjem rada na informatizaciji ┼íkola. Savremena ┼íkola mora ponuditi adekvatne izvore znanja i resurse koji┬á osposobljavaju u─Źenike i uposlenike za uspje┼íno uklju─Źivanje u dru┼ítvo. Nadamo se da ─çemo zajedni─Źkim snagama uz resurse koje posjedujemo uspjeti u nastojanju da na┼íu ┼íkolu┬á i dru┼ítvo u─Źinimo┬á boljim, ljep┼íim i uspje┼ínijim.ÔÇť ÔÇô naveo je Sumedin Arnaut, direktor Druge gimnazije Zenica.
 

Bit Alijansa, u saradnji sa obrazovnim institucijama, ula┼że velike napore kako bi se IT programi u ┼íkolama unaprijedili i kreirali kvalitetniji koji ─çe odgovoriti potrebama IT kompanija.
 

ÔÇ×Cilj nam je da kroz saradnju sa srednjim ┼íkolama iz cijele Bosne i Hercegovine u─Źenike pribli┼żimo IT industriji, povezivaju─çi ih sa na┼íim kompanijama. Tako─Ĺe, unapre─Ĺenjem trenutnih IT programa u srednjim ┼íkolama, formalnih i neformalnih, omogu─çavamo da u─Źenici budu bolji na fakultetima, da steknu znanja koja su potrebna IT tr┼żi┼ítu te uop┼íte, budu bolji u svojoj profesiji. Naravno, neophodno je da pored Bit Alijanse, nastavnici i profesori budu uklju─Źeni u ovaj proces ja─Źanja IT kapaciteta, u svakim iteracijama.ÔÇŁ ÔÇô isti─Źe Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.