Popular News

DigitalnoVrijeme.ba – za kvalitetniji digitalni ┼żivot u BiH u vrijeme pandemije koronavirusa

 

25.03.2020.

 

Bit Alijansa objavila je prvi portal u BiH koji integri┼íe niz besplatnih online sadr┼żaja i alata, pod nazivom ÔÇ×Digitalno vrijemeÔÇŁ. Portal je kreiran s ciljem da gra─Ĺanima ┼íirom BiH, na┼íe dijaspore, ali i regiona na jednom mjestu bude dostupan pregled kvalitetnih online sadr┼żaja za vrijeme izolacije izazvane pandemijom.

 

U vrijeme kada se cijeli svijet suo─Źava sa izazovima koje nosi pandemija koronavirusa, tehnologija nam daje mogu─çnost da ostanemo povezani i nastavimo sa na┼íim redovnim ┼żivotnim aktivnostima, samo na ne┼íto druga─Źiji na─Źin – online.

 

S ciljem da kvalitetni online sadr┼żaji budu predstavljeni na jednom mjestu, ÔÇťBit AlijansaÔÇŁ je kreirala web stranicu DigitalnoVrijeme.ba kako bi period koji provodimo kod ku─çe usljed izolacije bio kvalitetno i produktivno iskori┼íten, te kako bi svi kojima je pomo─ç u ovom trenutku potrebna, istu prona┼íli na jednom mjestu. Na portalu ─çete prona─çi selekciju digitalnih alata koji olak┼íavaju komunikaciju. Tako─Ĺer, nudi se pregled raznih mogu─çnosti online obrazovanja od na┼íih doma─çih do Ivy League svjetskih, virtuelne posjete najpoznatijim svjetskim muzejima, gledanje online predstava iz pozori┼íta ┼íirom BIH, ─Źitanje besplatnih knjiga za odrasle i djecu. Osim toga, mo┼żete prona─çi ideje kako ostati psiho-fizi─Źki zdrav u ovom izazovnom periodu koji je pred nama, kao i sekciju koja informi┼íe gra─Ĺane iz cijele BiH gdje mogu potra┼żiti pomo─ç ili postati volonteri.

 

ÔÇťDigitalnoVrijeme.ba je daleko vi┼íe od obi─Źnog portala, vizija je da to bude centralno mjesto digitalnog okupljanja svih gra─Ĺana BiH, kao i na┼íe dijaspore, u ovom izazovnom vremenu u kom smo se na┼íli usljed pandemije. Solidarno┼í─çu ┼żelimo jedni drugima olak┼íati cjelokupnu situaciju i pokazati da se u najve─çoj nevolji prepoznaju i na┼íe najbolje vrijednosti. Ostanite ku─çi, pratite uputstva kriznih ┼ítabova i iskoristite sadr┼żaje koje vam donosimo na portalu DigitalnoVrijeme.ba kako biste svoj digitalni ┼żivot u periodu koji nam predstoji ┼íto ljep┼íe i kvalitetnije ┼żivjeli ja─Źaju─çi svoj um i ─Źuvaju─çi svoj razum jer snaga uma uvijek pobje─ĹujeÔÇŁ, navela je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.

 

Pozivaju se svi gra─Ĺani, organizacije, kompanije i institucije da se pridru┼że inicijativi i na portalu DigitalnoVrijeme.ba objave besplatne online usluge i sadr┼żaje koji mogu svima biti od koristi u ovom trenutku, a putem forme koja je dostupna ovdje.