Popular News

Deutsche Gesellschaft f├╝r Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH i Bit Alijansa potpisali Memorandum o saradnji

 

08.05.2019.

 

Jedna od va┼żnih karika u lancu kreiranja vrijednosti Bit Alijanse jeste saradnja sa me─Ĺunarodnim organizacijama. S ciljem realizacije zajedni─Źkih projekata i interesa, danas je potpisan Memorandum o saradnji izme─Ĺu Njema─Źke razvojne agencije GIZ i Bit Alijanse.┬ş Memorandum o saradnji su potpisale gospo─Ĺa Karin Rau, menad┼żerica projekta ÔÇ×Inovacija i digitalizacija u MP u BiHÔÇť, u ime Dr. Brigitte Heuel-Rolf, GIZ direktorice za BiH i Crnu Goru i Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.

 

ÔÇťGIZ prepoznaje veliki potencijal u tome da digitalizacija i op─çenito proces digitalne transformacije mogu dati zna─Źajan doprinos privrednom razvoju Bosne i Hercegovine. Realiziranje ovog doprinosa ┼żelimo podr┼żati, izme─Ĺu ostalog, i kroz saradnju s Bit Alijansom. Radujemo se ┼íto ─çe u okviru ove saradnje na┼í partner biti Bit Alijansa, jedna uva┼żena i anga┼żirana intitucija,ÔÇť navela je gospo─Ĺa Brigitte Heuel-Rolf, GIZ direktorica za BiH i Crnu Goru.

 

Saradnja Bit Alijanse i GIZ-a bit ─çe realizovana u okviru projekata od zna─Źaja za unapre─Ĺenje IT industrije u BiH, a prvi zajedni─Źki projekat je ÔÇťInnovation and digitalization in SMEs in Bosnia and HerzegovinaÔÇŁ.

 

ÔÇťSaradnja Bit Alijanse sa me─Ĺunarodnim organizacijama od velikog je zna─Źaja posebno u predstoje─çem periodu kada planiramo realizaciju ambicioznih strate┼íkih ciljeva koje smo definisali kroz na┼í IT Manifest. Naime, potrebno je da udru┼żimo snage sa onim organizacijama koje, poput GIZ-a, dokazano ostvaruju renomirane rezultate, tako da nas raduje budu─ça saradnja na uspje┼ínim projektima i aktivnostima,ÔÇŁ istakla je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.