Popular News

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ GmbH i Bit Alijansa potpisali Memorandum o saradnji

 

08.05.2019.

 

Jedna od važnih karika u lancu kreiranja vrijednosti Bit Alijanse jeste saradnja sa međunarodnim organizacijama. S ciljem realizacije zajedničkih projekata i interesa, danas je potpisan Memorandum o saradnji između Njemačke razvojne agencije GIZ i Bit Alijanse.­ Memorandum o saradnji su potpisale gospođa Karin Rau, menadžerica projekta „Inovacija i digitalizacija u MP u BiH“, u ime Dr. Brigitte Heuel-Rolf, GIZ direktorice za BiH i Crnu Goru i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

 

“GIZ prepoznaje veliki potencijal u tome da digitalizacija i općenito proces digitalne transformacije mogu dati značajan doprinos privrednom razvoju Bosne i Hercegovine. Realiziranje ovog doprinosa želimo podržati, između ostalog, i kroz saradnju s Bit Alijansom. Radujemo se što će u okviru ove saradnje naš partner biti Bit Alijansa, jedna uvažena i angažirana intitucija,“ navela je gospođa Brigitte Heuel-Rolf, GIZ direktorica za BiH i Crnu Goru.

 

Saradnja Bit Alijanse i GIZ-a bit će realizovana u okviru projekata od značaja za unapređenje IT industrije u BiH, a prvi zajednički projekat je “Innovation and digitalization in SMEs in Bosnia and Herzegovina”.

 

“Saradnja Bit Alijanse sa međunarodnim organizacijama od velikog je značaja posebno u predstojećem periodu kada planiramo realizaciju ambicioznih strateških ciljeva koje smo definisali kroz naš IT Manifest. Naime, potrebno je da udružimo snage sa onim organizacijama koje, poput GIZ-a, dokazano ostvaruju renomirane rezultate, tako da nas raduje buduća saradnja na uspješnim projektima i aktivnostima,” istakla je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.