Popular News

Datalab, vodeća kompanija za razvoj ERP softvera u regiji novi je član Bit Alijanse

 
Bit Alijansa je prepoznala Datalab BH kao bitnog člana Alijanse u segmentu razvoja ERP softvera i procesa digitalizacije malih i srednjih preduzeća u BiH.
 
Datalab je kompanija koja se bavi razvojem ERP softvera, te savjetovanjem i stručnim osposobljavanjem. Trenutno u regionu broje više od 50 hiljada poslovnih korisnika. Datalab zajedno sa svojim partnerima, već dvije decenije vodi brigu o svojim korisnicima, te im kroz PANTHEON omogućava rješavanje svih pitanja i poteškoća pri korištenju savremenih poslovno informacionih tehnologija, kao i jednostavnije i efikasnije poslovanje. Najveću prednost trenutno vide u cloud poslovanju.
Datalab zajedno sa svojih 30 partnera diljem BiH je imao značajan doprinos u fiskalizaciji BH preduzeća. Budućnost vide u pomaganju bh kompanijama koje razmišljaju o Industriji 4.0.
Organizacije širom svijeta žure kako bi uhvatile voz digitalizacije, nešto u čemu Datalab prednjači u svojoj djelatnosti. Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća sa ERP softverom PANTHEON jedan je od glavnih zadataka Datalaba. Jedako im je bitno i širenje i razmjena znanja iz pomenute oblasti među istomišljenicima kao i svim ostalim privrednicima. Krajnji cilj je uspješno pretvaranje poslovnih podataka u dobit.
 
Učlanjenjem kompanije Datalab, Bit Alijansa sada okuplja 24 kompanije iz BiH koje kroz udružene aktivnosti Bit Alijanse rade na poboljšanju poslovnog ambijenta softverske industrije i rješavanju izazova sa kojima se ova grana privrede suočava.