Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Config je postao ─Źlan Bit Alijanse

 
Ugovor o pristupanju kompanije Config d.o.o. Mostar┬á udru┼żenju Bit Alijansa potpisali su Ivona Mari─ç, izvr┼ína direktorica poduze─ça Config d.o.o. iz Mostara i Armin Tali─ç, izvr┼íni direktor Udru┼żenja Bit Alijansa. Cilj ove saradnje je unapre─Ĺenje poslovnog okru┼żenja za rast i razvoj softverske industrije, u kojoj Config kotira na samom vrhu, pogotovo u segmentu programskih rje┼íenja za HoReCa kanal u Bosni i Hercegovini.

 

Bit Alijansa je, svojim aktivnostima, usmjerena prema rje┼íavanju klju─Źnih izazova bh. softverske industrije, a me─Ĺu kojima veliku ulogu igraju kroni─Źni nedostatak visoko obrazovanih kadrova te izostanak poticaja od strane nadle┼żnih institucija sa svih razina vlasti u BiH.
 
ÔÇ×Config je, u posljednjih godinu dana, udvostru─Źio broj zaposlenih, a ove godine zapo┼íljavamo i nove. Zadovoljan radnik i topla atmosfera kolegijalnosti postavljeni su kao stup uspjeha na┼íeg poduze─ça. Biti dio Config tima predstavlja korak naprijed u pogledu ka budu─çnosti poslovanja u Bosni i Hercegovini”, poru─Źila je direktorica Mari─ç.
 
Config d.o.o., ve─ç vi┼íe od 13 godina, izuzetno uspje┼íno posluje u IT sektoru Bosne i Hercegovine. Bave se softverskim programima, razvojem aplikacija za poslovanje u HoReCa kanalu BiH i zastupnici su za nabavku Datecs fiskalnih ure─Ĺaja u FBiH.