Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Config je postao član Bit Alijanse

 
Ugovor o pristupanju kompanije Config d.o.o. Mostar  udruženju Bit Alijansa potpisali su Ivona Marić, izvršna direktorica poduzeća Config d.o.o. iz Mostara i Armin Talić, izvršni direktor Udruženja Bit Alijansa. Cilj ove saradnje je unapređenje poslovnog okruženja za rast i razvoj softverske industrije, u kojoj Config kotira na samom vrhu, pogotovo u segmentu programskih rješenja za HoReCa kanal u Bosni i Hercegovini.

 

Bit Alijansa je, svojim aktivnostima, usmjerena prema rješavanju ključnih izazova bh. softverske industrije, a među kojima veliku ulogu igraju kronični nedostatak visoko obrazovanih kadrova te izostanak poticaja od strane nadležnih institucija sa svih razina vlasti u BiH.
 
„Config je, u posljednjih godinu dana, udvostručio broj zaposlenih, a ove godine zapošljavamo i nove. Zadovoljan radnik i topla atmosfera kolegijalnosti postavljeni su kao stup uspjeha našeg poduzeća. Biti dio Config tima predstavlja korak naprijed u pogledu ka budućnosti poslovanja u Bosni i Hercegovini”, poručila je direktorica Marić.
 
Config d.o.o., već više od 13 godina, izuzetno uspješno posluje u IT sektoru Bosne i Hercegovine. Bave se softverskim programima, razvojem aplikacija za poslovanje u HoReCa kanalu BiH i zastupnici su za nabavku Datecs fiskalnih uređaja u FBiH.