Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CoderDojo: Besplatna škola programiranja u Travniku

 
Četvrtak, 12.7.2018. godine
 
Na osnovu ranije uspostavljene saradnje, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” i Udruženje Bit Alijansa organizuju prvu CoderDojo školu programiranja u Travniku za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Predviđeni fond sati iznosi 24 školska časa, a mentori polaznicima će biti asistenti Fakulteta informacionih tehnologija Sveučilišta/Univerziteta “Vitez”. Polaznici će imati priliku učiti programski jezik C++ ili HTML/CSS.

 

Nastava će se održavati u periodu od 24.7. do 17.8.2018. godine u zgradi Sveučilišta/Univerziteta koja se nalazi u ulici Školska 23 u Travniku.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

 

Svi oni koji žele otkriti svijet IT-a i programiranja uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem sljedećih linkova:

 

Prijave su otvorene do 20. jula ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila:  [email protected].