Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

CoderDojo: Besplatna škola programiranja u Travniku

 
─îetvrtak, 12.7.2018. godine
 
Na osnovu ranije uspostavljene saradnje, Sveu─Źili┼íte/Univerzitet “Vitez” i Udru┼żenje Bit Alijansa organizuju prvu CoderDojo ┼íkolu programiranja u Travniku za u─Źenike osnovnih i srednjih ┼íkola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Predvi─Ĺeni fond sati iznosi 24 ┼íkolska ─Źasa, a mentori polaznicima ─çe biti asistenti Fakulteta informacionih tehnologija Sveu─Źili┼íta/Univerziteta “Vitez”. Polaznici ─çe imati priliku u─Źiti programski jezik C++ ili HTML/CSS.

 

Nastava ─çe se odr┼żavati u periodu od 24.7. do 17.8.2018. godine u zgradi Sveu─Źili┼íta/Univerziteta koja se nalazi u ulici ┼ákolska 23 u Travniku.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve va┼żnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe te vje┼ítine. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

 

Svi oni koji ┼żele otkriti svijet IT-a i programiranja uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem sljede─çih linkova:

 

Prijave su otvorene do 20. jula ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila:┬á [email protected].