Popular News

CoderDojo – besplatna škola programiranja na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu u saradnji sa Udruženjem Bit Alijansa organizuje besplatnu školu programiranja “CoderDojo”. Kurs programiranja će pružiti polaznicima osnovna znanja iz oblasti programiranja te resurse za samostalno učenje.

 

Od 2017. godine do danas, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo škole programiranja u 12 gradova, te je više od 1.000 polaznika imalo priliku učiti osnove programiranja.

 

Ko se može prijaviti?

 

Kurs programiranja je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina. Tokom nastave će se obrađivati osnove programiranja te predznanje iz oblasti programiranja nije uslov za prijavu i posebno ohrabrujemo učenike koji do sada nisu imali iskustva sa programiranjem da se prijave.

 

Sadržaj kursa

 

Tokom 20 školskih časova nastave polaznici će se upoznati sa osnovnim konceptima programiranja u programskom jeziku Python pri čemu će biti obrađene teme: (1) Uvod u programiranje, (2) Varijable i interkacija sa korisnicima, (3) Naredbe grananja, (4) Petlje i (5) Funkcije.

 

Mentori

 

Polaznici će biti mentorisani od strane studenata završnih godina fakulteta Software Engineering and Computer Science na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

 

Certifikat

 

Svi polaznici koji budu prisustvovali na više od 50% sesija će dobiti zvanični CoderDojo certifikat.

 

Raspored i mjesto održavanja nastave

 

Nastava će se održavati na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo (Hrasnička cesta 15, Ilidža) ponedjeljkom i srijedom u periodu od 5. do 26. avgusta u terminu od 9:30 do 11:55.

 

Kako se prijaviti?

 

Prijavu za pohađanje CoderDojo škola programiranje možete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 30.7.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.