Popular News

CoderDojo – besplatna ┼íkola programiranja na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu u saradnji sa Udru┼żenjem Bit Alijansa organizuje besplatnu ┼íkolu programiranja “CoderDojo”. Kurs programiranja ─çe pru┼żiti polaznicima osnovna znanja iz oblasti programiranja te resurse za samostalno u─Źenje.

 

Od 2017. godine do danas, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo ┼íkole programiranja u 12 gradova, te je vi┼íe od 1.000 polaznika imalo priliku u─Źiti osnove programiranja.

 

Ko se mo┼że prijaviti?

 

Kurs programiranja je namijenjen u─Źenicima osnovnih i srednjih ┼íkola uzrasta od 13 do 17 godina. Tokom nastave ─çe se obra─Ĺivati osnove programiranja te predznanje iz oblasti programiranja nije uslov za prijavu i posebno ohrabrujemo u─Źenike koji do sada nisu imali iskustva sa programiranjem da se prijave.

 

Sadr┼żaj kursa

 

Tokom 20 ┼íkolskih ─Źasova nastave polaznici ─çe se upoznati sa osnovnim konceptima programiranja u programskom jeziku Python pri ─Źemu ─çe biti obra─Ĺene teme: (1) Uvod u programiranje, (2) Varijable i interkacija sa korisnicima, (3) Naredbe grananja, (4) Petlje i (5) Funkcije.

 

Mentori

 

Polaznici će biti mentorisani od strane studenata završnih godina fakulteta Software Engineering and Computer Science na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

 

Certifikat

 

Svi polaznici koji budu prisustvovali na vi┼íe od 50% sesija ─çe dobiti zvani─Źni CoderDojo certifikat.

 

Raspored i mjesto odr┼żavanja nastave

 

Nastava ─çe se odr┼żavati na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo (Hrasni─Źka cesta 15, Ilid┼ża) ponedjeljkom i srijedom u periodu od 5. do 26. avgusta u terminu od 9:30 do 11:55.

 

Kako se prijaviti?

 

Prijavu za poha─Ĺanje CoderDojo ┼íkola programiranje mo┼żete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 30.7.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.