Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

CoderDojo: Besplatna ljetna škola programiranja u Sarajevu

 
U saradnji sa Prirodno-matemati─Źkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu Bit Alijansa i ove godine organizuje besplatnu ljetnu ┼íkolu programiranja CoderDojo za djecu uzrasta od 13 do 17 godina. CoderDojo projekat je pokrenut u Bosni i Hercegovini u avgustu 2017. godine i do sada je okupio vi┼íe od 700 djece i mladih koji su u─Źili osnove programiranja u razli─Źitim programskim jezicima.
 
Ljetna ┼íkola programiranja CoderDojo Sarajevo bit ─çe odr┼żana u saradnji sa studentima Prirodno-matemati─Źkog fakulteta u Sarajevu, a polaznici ─çe tokom 24 ─Źasa nastave u─Źiti osnove programiranja u programskom jeziku Python.
 
┼ákola po─Źinje 16. jula i trajat ─çe do 09. avgusta 2018. godine, a nastava ─çe se odr┼żavati u prostorijama Prirodno-matemati─Źkog fakulteta u Sarajevu.
 
CoderDojo pokret je osnovan u Irskoj s vizijom da je razumijevanje programskih jezika sve va┼żnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe te vje┼ítine. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.
 
Prijave su otvorene do 12. jula na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/oNM6V9nwTsRevQd43
 
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e- maila:┬á [email protected]