Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CoderDojo: Besplatna ljetna škola programiranja u Sarajevu

 
U saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu Bit Alijansa i ove godine organizuje besplatnu ljetnu školu programiranja CoderDojo za djecu uzrasta od 13 do 17 godina. CoderDojo projekat je pokrenut u Bosni i Hercegovini u avgustu 2017. godine i do sada je okupio više od 700 djece i mladih koji su učili osnove programiranja u različitim programskim jezicima.
 
Ljetna škola programiranja CoderDojo Sarajevo bit će održana u saradnji sa studentima Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, a polaznici će tokom 24 časa nastave učiti osnove programiranja u programskom jeziku Python.
 
Škola počinje 16. jula i trajat će do 09. avgusta 2018. godine, a nastava će se održavati u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.
 
CoderDojo pokret je osnovan u Irskoj s vizijom da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.
 
Prijave su otvorene do 12. jula na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/oNM6V9nwTsRevQd43
 
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e- maila:  [email protected]