Popular News

„Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija“ i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 

21.11.2019.

 

Tokom protekle sedmice je u Bit Alijansi potpisan memorandum o saradnji sa Centrom za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija. Memorandum o saradnji su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Salko Križevac, predsjednik Centra.

 

Bit Alijansa i Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija zajedno će raditi na promociji IT-a, saradnje na organizaciji događaja koji će imati za cilj pozicioniranje IT-a kao strateške industrije i kreiranju prilika za mlade.

 

Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija-CRPIT“ je organizacija koja se bavi razvojem, promovisanje i ukazivanje na značaj i potrebu industrije za razvojem tehnike, tehnologije i tehničke kulture, mogućnostima unapređenja privrede i poduzetništva plasiranjem inovacija, inovativnih i tehničkih rješenja te kako pospješiti privredu primjenom informacionih tehnologija.

 

Drago nam je da smo potpisanim memorandumom postali dio Bit Alijanse te se radujemo da ćemo zajedničkim radom i djelovanjem promovisati značaj ovih oblasti. Da bi na tržištu bili konkurentni, neophodno je biti inovativan, jer samo na takav način naše kompanije mogu biti konkurentne. Cilj naše organizacije, a i Bit Alijanse je upravo taj, da potaknemo sve strukture, obrazovne, privredne i vladine, da je konkurentnost upravo u inovativnosti. Također, želimo iskazati zadovoljstvo da smo današnjim potpisanim memorandumom dobili još jednog partnera u aktivnostima koje provodimo, a to je da će Bit Alijansa aktivno biti uključena u izdavanje našeg naučno-stručnog časopisa „INN&TECH“ časopis za promociju tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i IT tehnologija, a također će biti partner jednog velikog i značajnog skupa koji će biti održan u januaru 2020. godine, a to je 4. naučno stručna konferencija „INN&TECH“ – konferencija o promociji značaja razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, koja će biti održana u Parlamentarnoj skupštini BiH.“, istakao je Salko Križevac, predsjednik Centra.

 

Bit Alijansa trenutno broji 70 partnerskih organizacija s kojim svakodnevno sarađuje s ciljem kreiranja vrijednosti u oblasti IT industrije i prilika za mlade.

 

„Bit Alijansa i Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija sarađivali su u proteklom periodu na realizaciji aktivnosti u cilju promovisanja IT industrije te kreiranja novih prilika za mlade koji ulaze u ovu industriju, tako da je bio logičan slijed da svoju saradnju nastavimo. Zajednički cilj nam je da i dalje promovišemo IT kao industriju budućnosti u BiH te doprinesemo pozicioniranju iste kao strateške industrije, sto sam sigurna da ćemo planiranim aktivnostima i ostvariti.“, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.