Popular News

Bit Alijansa učestvovala na takmičenju Start Me Up High School

 
 
23.01.2020.
 
 

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Internacionalni Burch univerzitet organizovali su najveće srednjoškolsko takmičenje u poduzetništvu Start Me Up High School, na kojem je učestvovalo 65 srednjoškolaca sa područja cijele Bosne i Hercegovine koji su predstavili inovativne i ideje koje rješavaju određeni društveni problem.

 

Start Me Up High School takmičenje imalo je za cilj potaći srednjoškolce da se bave poduzetništvom, pružiti edukaciju i mogućnost za razvoj vještina iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, te priliku da se takmiče i stečeno znanje primjene praktično, a kasnije i mogućnost da ideju realiziraju u univerzitetskom inkubatoru.

 

Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse održala je motivacioni govor za mlade učesnike na temu „Superheroji sutrašnjice“. „Ponosna sam na saradnju koju Bit Alijansa ima sa Internacionalnim Burch univerzitetom jer uvijek smišljamo neke teme koje su platforma sutrašnjice, jedne zdrave i prosperitetne sutrašnjice. Start Me Up je pravi dokaz za to. Podržavajući takmičenje ovih divnih mladih talenata pokazujemo koliko je važno razvijati njihov preduzetnički način razmišljanja i vjeru da uz pravu podršku mogu da kreiraju svoje bolje sutra, tako da vjerujem da će njihove ideje nastaviti da se razvijaju i poslije takmičenja te da će zaista zaživjeti. Oni su naši heroji sutrašnjice!”, istakla je Vučić.