Popular News

Bit Alijansa u─Źestvovala na konferenciji HR4IT u Beogradu

 

22.10.2019.

 

Svjedoci smo brzih promjena trendova i izrazitog razvoja IT industrije. To donosi brojne koristi za ─Źovje─Źanstvo, ali i izazove. Jedan od izazova se oslikava u HR oblasti. Veliki broj HR stru─Źnjaka suo─Źava se sa ozbiljnim zadatkom. Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse bila je govornica na konferenciji HR4IT i sa u─Źesnicima podijelila iskustva iz BiH┬ákada je u pitanju zapo┼íljavanje IT stru─Źnjaka u kompanijama. Predstavila je izazove sa kojim se kompanije susre─çu prilikom zapo┼íljavanja te savjete na koji na─Źin kompanije mogu unaprijediti svoj brend kada se radi o zapo┼íljavanju i privla─Źenju najboljih IT stru─Źnjaka.

 

ÔÇťKonferencije poput HR4IT su izuzetno zna─Źajne, ne samo za HR menad┼żere u IT kompanijama nego i sve zainteresovane u IT sektoru, jer omogu─çavaju direktnu razmjenu znanja i iskustva prisutnih. Kada govorimo o zapo┼íljavanju najkvalitetnijih IT stru─Źnjaka u kompanijama, globalno je goru─çi problem deficit radnog kadra sa kojim se IT industrija susre─çe, tako da je prije svega va┼żno u─Źiniti industriju atraktivnom za mlade kako bi se odlu─Źili za izgradnju svoje karijere u IT oblasti. Dalje, neophodno je da kompanije ulo┼że svoju kreativnost i predstave budu─çim zaposlenicima za┼íto su ba┼í oni kompanija za njih te ┼íta ih to diferencira od drugih kompanija. To je sigurno izazovan zadatak, ali IT kompanije su po prirodi svojih projekta izuzetno zanimljive, dinami─Źne i fleksibilne, ┼íto u su┼ítini i tra┼że budu─çe generacije u svojim poslodavcima.ÔÇť, navela je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.

 

Organizator konferencije bio je Omega Consulting Team koji predstavlja┬átim iskusnih konsultanata, predava─Źa i menad┼żera┬ása dugogodi┼ínjim iskustvima na razli─Źitim rukovode─çim i upravlja─Źkim funkcijama u kompanijama.