Popular News

Bit Alijansa učestvovala na konferenciji HR4IT u Beogradu

 

22.10.2019.

 

Svjedoci smo brzih promjena trendova i izrazitog razvoja IT industrije. To donosi brojne koristi za čovječanstvo, ali i izazove. Jedan od izazova se oslikava u HR oblasti. Veliki broj HR stručnjaka suočava se sa ozbiljnim zadatkom. Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse bila je govornica na konferenciji HR4IT i sa učesnicima podijelila iskustva iz BiH kada je u pitanju zapošljavanje IT stručnjaka u kompanijama. Predstavila je izazove sa kojim se kompanije susreću prilikom zapošljavanja te savjete na koji način kompanije mogu unaprijediti svoj brend kada se radi o zapošljavanju i privlačenju najboljih IT stručnjaka.

 

“Konferencije poput HR4IT su izuzetno značajne, ne samo za HR menadžere u IT kompanijama nego i sve zainteresovane u IT sektoru, jer omogućavaju direktnu razmjenu znanja i iskustva prisutnih. Kada govorimo o zapošljavanju najkvalitetnijih IT stručnjaka u kompanijama, globalno je gorući problem deficit radnog kadra sa kojim se IT industrija susreće, tako da je prije svega važno učiniti industriju atraktivnom za mlade kako bi se odlučili za izgradnju svoje karijere u IT oblasti. Dalje, neophodno je da kompanije ulože svoju kreativnost i predstave budućim zaposlenicima zašto su baš oni kompanija za njih te šta ih to diferencira od drugih kompanija. To je sigurno izazovan zadatak, ali IT kompanije su po prirodi svojih projekta izuzetno zanimljive, dinamične i fleksibilne, što u suštini i traže buduće generacije u svojim poslodavcima.“, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

 

Organizator konferencije bio je Omega Consulting Team koji predstavlja tim iskusnih konsultanata, predavača i menadžera sa dugogodišnjim iskustvima na različitim rukovodećim i upravljačkim funkcijama u kompanijama.